Jäsenyys edelleen edullinen

Liittokokous päätti hallituksen esityksestä pitää ensi vuoden jäsenmaksun samana kuin kuluvana vuonna.

Tämä ei silti välttämättä tarkoita sitä, että jäsenen saama jäsenmaksulasku olisi saman suuruinen kuin viime vuonna, sillä liittokokouksen päättämien jäsenmaksuosuuksien, liiton jäsenmaksu ja Rauhanturvaaja-lehden vuosikerran hinta, lisäksi jäsenmaksu koostuu myös yhdistyksen jäsenmaksusta, joka vaihtelee yhdistyksestä riippuen.

Maksa Membookissa, kiitos!

Jäsenmaksujen laskutus suoritetaan ensi vuonna taas helmikuussa. Kaikki Membookiin liittyneet jäsenet saavat jäsenmaksunsa Membookin kautta. Lasku on kätevä maksaa sähköisesti. Jonkin verran on tullut palautetta siitä, että sähköisesti maksaessa ei laskun eräpäivää voi määrittää, vaan raha menee tililtä heti. Tämä asia on helppo hoitaa siten, että maksaa laskun eräpäivänä tai silloin kun se itselle parhaiten sopii. Eräpäiväkään ei ole mikään ehdoton. Siinäkin on periaatteessa liukumaa toukokuulle asti, ilman, että mitkään liiton ja jäsenyhdistysten palvelut vaarantuvat.

Membookiin on tulossa lisää parannuksia ja helpotuksia sähköiseen maksamiseen. Ne ovat käytössämme keväällä. Kun maksat Membookissa, säästät liiton varoja turhilta postituskuluilta ja mahdollistat liiton varoille mielekkäämmän käytön.

Muista viitenumero

Kun maksat laskusi, muista käyttää viitenumeroa, että tieto maksustasi tallentuu jäsenrekisteriin. Jos viitettä ei käytetä, Rauhanturvaaja-lehden kolmosnumero ei automaattisesti tule perille.

Uusia jäseniä liiton hallitukseen

Liiton syyskokous valitsi liiton toiseksi varapuheenjohtajaksi Esko Hakulisen. Toisena varapuheenjohtajana ensi vuoden jatkaa Kirsti Kujanpää.

Liiton hallitukseen syyskokous valitsi uusiksi jäseniksi vuosiksi 2019-2020 Mika Kalmarin, Juha Laineen, Aki Harjun ja Riku Tenhusen. Uusista jäsenistä aivan uusia hallitustyössä ovat suuren äänivyöryn saanut Oulun Seudun Rauhanturvaajien Mika Kalmari ja Varsinais-Suomen Sinibarettien Juha Laine. Ensi vuoden hallituksen jäseninä jatkavat myös Tom Asplund, Ilkka Koskinen, Susanna Lindemark ja Hannu Piispanen.

Nuoret mukaan

Vaikka liitolla menee hyvin ja se on fokusoimassa toimintaansa alkuperäiseen suuntaansa eli kokoamaan yhteen rauhanturvaajia yhteisen tekemisen merkeissä, liitto tarvitsee lisää jäseniä ja ennen kaikkea nuoria jäseniä, jotka toivon mukaan aktiivisesti osallistuvat yhdistysten päätöksentekoon. Liiton hallintoonkin nuorempaa polvea kaivattaisiin kipeästi.

Jäsenyhdistysten pitäisi kannustaa nuorta polvea entistä aktiivisemmin mukaan toimintaan muokkaamalla toimintaansa niin, että se nuorisoa enemmän kiinnostaisi. Sitä kautta halukkuutta ilmaantuisi myös päätöksen tekoon ja uuden toiminnan kehittämiseen.

Yhdistyksen nimi vaihtui

Vaikka suuresta nimenvaihtobuumista on jo aikaa, vieläkin liiton jäsenyhdistysten nimet vaihtuilevat. Nyt vaihtui yhden pohjanmaalaisen yhdistyksen nimi. Entinen Jokilaaksojen Rauhanturvaajat ry vaihtoi nimensä Raahen Alueen Rauhanturvaajat ry:ksi. Uusi nimi on ehkä kuvaavampi ja sopii yhdistykselle sikälikin hyvin, että yli puolet yhdistyksen jäsenistä asuu Raahessa.

Vuoden yhdistyskilpailu 2018

Vuoden yhdistyskilpailuun voivat osallistua kaikki jäsenyhdistykset lähettämällä toimintakertomuksensa ja muuta materiaalia tämän vuoden toiminnastaan sähköisenä liiton osoitteeseen . Materiaali pitää olla perillä 28.2. Tuon jälkeen materiaali välitetään hallitukselle arvioitavaksi. Hallitus valitsee vuoden yhdistyksen kevään kokouksessaan maaliskuussa.

Viime vuosina kilpailuun on ottanut osaa yhä useampi yhdistys osaa. Toivottavasti tällä kertaa saadaan vielä useampi yhdistys mukaan kamppailemaan voitosta. Kilpailun voitosta on maineen ja kunnian lisäksi luvassa myös vähän mammonaa eli rahaa yhdistyksen toimintaan.

Tue kriisinhallintaveteraanitoimintaa!

Jos haluat lahjoittaa varoja liiton veteraanitukitoimintaan, voit tehdä sen helposti maksamalla jäsenmaksulaskulla jäsenmaksuasi suuremman summan. Tuo ylimääräinen saldo siirtyy automaattisesti liiton veteraanitukirahastoon, josta varoja käytetään vain veteraanitoimintaan ja nimenomaan sellaiseen veteraanitoimintaan, joka kohdistuu meihin rauhanturvaajiin.

Hyvää Uutta Vuotta!

 

Ville Mäntysaari
Järjestöpäällikkö

 

 

Kriisinhallintaveteraanikortti etuudet

 

rt6 18

Lehdessä lisäksi mm: 

  • UNMLOY olis osasto Balkanilla 1991 - 1992
  • Lapin Rauhanurvaajilla komeat 50 -vuotisjuhlat
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 1/2019 ilmestyy 22.2 
( Aineisto viimeistään 25.1 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

www.Autonvaraosat24.FI

Flash -sisältöä ei voi katsoa tällä selaimella.

Requirements

Julkaisija:

small logoSuomen Rauhanturvaajaliitto ry

 rauhanturvaajaliitto.fi

Seuraa Rauhanturvaajaliittoa sosiaalisessa mediassa