JÄRJESTÖPÄÄLLIKÖN PALSTA

Liiton jäsenmäärä laski

Muutaman noususuhdannevuoden jälkeen liiton jäsenmäärä kääntyi taas laskuun. Syynä jäsenmäärän vähenemiseen on uusien jäsenten määrän voimakas väheneminen. Vuonna 2016 liiton jäsenyhdistyksiin liittyi 722 uutta jäsentä. Vuonna 2017 uusia saimme 275 jäsentä ja viime vuonna saimme vain 63 uutta jäsentä.

Jäsenmaksut taas sähköisinä

Kuten olette huomanneet, laskut lähetettiin tänäkin vuonna Membookin kautta sähköisessä muodossa kaikille niille, joilla on liiton jäsenrekisterissä sähköpostiosoite. Membookiin on laskun maksamisen kannalta tehty parannuksia viime vuoden laskutukseen verrattuna. Lasku aukeaa nyt suoraan sähköpostissa olevasta linkistä, ilman että jäsenen on pakko kirjautua Membookiin. Laskuviestissä on kaikki maksuun tarvittavat tiedot jo valmiina ja sen lisäksi linkistä aukeaa vielä lasku-pdf. Laskun voi maksaa myös kirjautumalla Membookiin ja painamalla verkkomaksunappia.

Laskut myös paperisina

Kaikille niille, joiden sähköpostiosoitetta liiton rekisterissä ei ole, laskut lähetettiin jo helmikuun alussa paperisina. Myös kaikille niille, joille lasku on nyt lähetetty sähköisesti, mutta maksu ei jostain syystä ole sähköisesti onnistunut, laskut lähetetään paperisina maaliskuussa karhulaskujen yhteydessä. Kun maksunsa maksaa karhulaskun eräpäivään mennessä, niin lehden tulo jatkuu keskeytyksettä.

Perehdytys uusille tekijöille

Liian usein huomaan, että yhdistyksen uusia toimijoita ei ole opastettu tehtävään. Aika tavalla menee hukkaan energiaa, kun uuden tekijän pitää keksiä pyörä taas uudelleen. Paljon helpommin asia hoituisi, jos esimerkiksi edellinen jäsenvastaava opettaisi seuraajansa tehtävään ja toimisi ensimmäisen vuoden tämän tutorina. Tämä olisi yhdistyksen toimintojen ja ns. hiljaisen tiedon mukana pysymisen kannalta tärkeää. Tekijöiden suuri vaihtuvuus rampauttaa yhdistyksien toimintaa, mutta uusien tekijöiden myötä tehtävien hoitamiseen ja yhdistyksen pyörittämiseen tulee tietysti myös uusia ajatuksia ja ideoita, mikä on toki tärkeää.

Käytä kriisinhallintaveteraanikorttia

Liiton kotisivuille on koottu kriisinhallintaveteraanikortilla saatavat etuudet. Niitä on listassa paljon. Etuudet on jaettu valtakunnallisiin ja paikallisiin. Käytännössä kaikki etuudet on tarkoitettu kaikille kortin omaaville. Etuuksia tulee myös koko ajan lisää. Käy tarkistamassa etuudet aika ajoin ja käytä hyväksesi.

Majuri Otto Ritamäen rahasto tukee toimialuematkailijoita

Liiton hallinnassa oleva otsikossa mainittu rahasto myöntää tukea vähävaraisille kriisinhallintaveteraaneille. Varoja myönnetään Otto Ritamäen testamentin mukaisesti sellaisiin järjestettyihin ryhmämatkoihin osallistumista varten, jotka tehdään entisille palveluspaikoille taikka kansainvälisiin veljeskokouksiin. Tukea jaetaan anomusten perusteella. Anomuksia voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset omien jäsentensä puolesta. Jos haluaisit lähteä matkaan, mutta rahat eivät riitä, ole ajoissa yhteydessä jäsenyhdistykseesi. Yhdistys voi anomuksen tehdä ja liiton hallitus sen hyväksyä.

Keväällä toimintaa

Keväällä järjestetään taas monipuolista toimintaa. Maaliskuussa pelataan jo perinteeksi muodostunut Körmy Open –biljarditurnaus Tampereella. Liiton kevätkokousviikonloppua vietetään Jyväskylässä toukokuun lopulla. Koko vuoden liiton toimintakalenteri on julkaistu tässä lehdessä. Näiden lisäksi jäsenyhdistykset järjestävät paljon omaakin toimintaa.

 

Toiminnallista kevättä,

Ville Mäntysaari
Järjestöpäällikkö

 

Kevätkokous

 

kriha

rt 2 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan kehitys sotilaallisen kriisinhallinnan kannalta tarkasteltuna
  • Yöpartiossa Gazassa
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 3/2019 ilmestyy 28.6 
( Aineisto viimeistään 24.5 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

www.Autonvaraosat24.FI

Rauhanturvaaja 40 vuotta