Ex-rauhanturvaaja Jukka Siitosen toisessa paikassa, Taalintehtaan ravintola Portsidessä on syksyllä rauhanturva-aiheinen kuvanäyttely.

Kun Libanonissa asemalla 94-6 vuosina 1992-1993 palvellut Jukka Siitonen kotiutui rauhanturvakeikaltaan oli ensimmäinen toimenpide sotilaspassin saamisen jälkeen lähtö porukalla Helsingin yöhön. Sen jälkeen sama ryhmä on ollut koolla käytännössä vuosittain.

- Operaatio Tilinteko oli se juttu, mikä hitsasi meidät lopullisesti yhteen. Voima, jolla Israel lähti liikkeelle oli helvetillinen ja oli pieni ihme, että kukaan suomalainen ei lopulta menettänyt henkeään. Olimme kakkosen vartioasemilla kuin orvot pirut ja juttu kääntyy niihin hetkiin aika, kun tavataan, nyt 52-vuotias Siitonen selvittää.

Libanonin jälkeen yrittäjäksi ryhtynyt Jukka Siitonen osti kymmenisen vuotta sitten Kemiön saaristokunnassa sijaitsevan vanhan edustushuvilan Villa Bergholmenin ja siellä järjestetty oman komppanian tapaaminen herätti ajatuksen paikan laajamittaisemmasta hyödyntämisestä.

- Presidentti Kekkosen kaverina tunnetun Sven Seveliuksen ainakaan omistama paikka oli heikossa kunnossa, mutta nyt puitteet ovat taas viimeisen päälle kunnossa. Majoituspaikkoja on 22 ja tiloja riittää isommankin porukan briiffeihin. Kaikki rauhanturvaajat saavat täällä 15 prosentin alennuksen, lupaa Siitonen.

- Palvelut ovat omasta valinnasta ja kukkarosta kiinni. Juomat saareen pitää tuoda itse, mutta ruokailun voi valita joko oman aktiviteetin tai haluttaessa talon puolesta paikalle tulevan ammattikokin välillä.

Villa Bergholmeniin pääsee Taalintehtaan rannasta veneellä kymmenessä minuutissa ja vastaavasti matka linnakesaari Öröön kestää 45 minuuttia.

Jukka Siitonen tänään Taalintehtaan selällä.Jukka Siitonen tänään Taalintehtaan selällä.

- Tänä vuonna on suunnitelmissa järjestää kaikille avoin faitteritapahtuma Bergholmeniin ”Rotaatiovapaat bileet” -teemalla. Osa voi yöpyä saaressa ja vuokrakämppiä löytyy tarvittaessa myös Taalintehtaalta, Siitonen paljastaa.

Rakennus- ja henkilöstövuokrausalalla yrittäjänä toimiva Jukka Siitonen ryhtyi tänä keväänä myös ravintoloitsijaksi, kun taalintehtaalainen ravintola Port Said siirtyi konkurssihuutokaupasta hänen omistukseensa. Portsidessä Siitonen aikoo järjestää kesällä rauhanturva-aiheisen valokuvanäyttelyn, johon kaikki halukkaat palvelusajasta riippumatta voivat lähettää omia kuviaan.

- Tarkempia tietoja näyttelystä löytyy osoitteesta www.portside.fi ja ilmoitus on tulossa myös faittereiden Facbook-sivustolle. Kuvia voi lähettää osoitteeseen . Näyttely avataan Portsidessä Baltic Jazzin yhteydessä 5.-7.7., kertoo Siitonen.


Asko Tanhuanpää

Rauhanturvaaja Kivitippu 210x297 bleed3mm

 

 

 

 

 

kriha

rt 2 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan kehitys sotilaallisen kriisinhallinnan kannalta tarkasteltuna
  • Yöpartiossa Gazassa
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 3/2019 ilmestyy 28.6 
( Aineisto viimeistään 24.5 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

www.Autonvaraosat24.FI

Rauhanturvaaja 40 vuotta