Pauliina Erkintalo esittelee tshekkiläisen Skinnersin paljasjalkakenkää. Taustalla Haixin kenkiä. (kuva: Asko Tanhuanpää)Pauliina Erkintalo esittelee tshekkiläisen Skinnersin paljasjalkakenkää. Taustalla Haixin kenkiä. (kuva: Asko Tanhuanpää)

Hämeenlinnalaisen Pauliina Erkintalon vuonna 2015 yhdessä miehensä Petteri Erkintalon kanssa perustama Vaeltajankauppa on noussut nopeasti yhdeksi valtakunnan johtavista aktiiviulkoilun erikoiskaupoista. Yrityksen uusista Hämeenlinnan kivijalkatiloista samoin kuin verkkokaupasta löytyy käytännössä kaikki tavallisen retkeilijän tai kuntoilijan tarvitsema.

- Ihan erikoistuotteet, kuten esimerkiksi vuorikiipeilyvälineet olemme jättäneet suosiolla erikoiskaupoille. Myöskään aseita ja kalastusvälineitä ei ole myynnissä, mutta toimivat asusteet löytyvät niihinkin harrastuksiin, Pauliina Erkintalo selvittää.

- Pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä selvästi paremmin, kun kaikki toiminnot saatiin saman katon alle. Tilaa on myös telttanäyttelylle, johon voidaan pystyttää kerralla jopa 15 telttaa. Toukokuussa avattavaan näyttelyyn tulee esille myös muutama riippumatto, lupaa Erkintalo.

Vaeltajankaupalla on myös omaa maahantuontia, mitä kautta yritys voi palvella jälleenmyyjiäkin. Vaeltajankauppa tuo maahan muun muassa tshekkiläisen Trimmin telttoja, makuupusseja, makuualustoja, vaatteita ja retkeilytarvikkeita.

- Lähtökohta kaikessa on se, että tuotteiden pitää olla laadukkaita, kestäviä ja pitkäikäisiä. Mahdollisuuksien mukaan niiden valmistuksessa on otettu huomioon myös eettiset ja ympäristöystävälliset lähtökohdat, Erkintalo linjaa.

- Toimintamme keskeisiä periaatteita ovat puolestaan asiakaslähtöisyys ja asiakasystävällisyys. Lähtökohta on, että jokaista ihmistä ohjataan ja neuvotaan juuri oikeanlaisten varusteiden pariin riippumatta siitä, onko hän verkkokaupan tai kivijalan asiakas, hän lupaa.

- Henkilökunnasta löytyy varmasti rohkeutta neuvoa asiakkaalle, millaiset varusteet olisivat juuri hänelle sopivia. Tärkeintä on löytää oikea tuote oikealle ihmiselle. Luonnossa liikkuminen lisääntyy koko ajan ja varsinkin aloittelijat tarvitsevat neuvoa, tiivistää Erkintalo.

Trimmin retkeilyvarusteiden lisäksi Vaeltajankaupasta löytyvät muun muassa amerikkalaisen Levenhukin optiikat, kiikarit, monokulaarit ja mikroskoopit, ruotsalaisen Karesuando Knivenin puukot ja kirveet, puolalaisen Helikon-texin asusteet ja varusteet, israelilaisen Sourcen rinkat, reput ja juomarakot sekä saksalaisen Haixin maiharit ja lenkkarit. Amerikkalaiset Swat-jalkineet tulevat valikoimiin vielä kuluvan kevään aikana.

- Tänä päivänä suuressa suosiossa ovat tshekkiläiset Skinnersin sukkakengät, jotka soveltuvat käytännössä mihin tahansa. Niitä voi käyttää lenkkeillessä, työpaikalla, vaelluksilla tai vaikka avantoon mennessä. Rajana on vain mielikuvitus, Pauliina Erkintalo valistaa.

Vaeltajankaupan myymiä suomalaisia tuotemerkkejä ovat muun muassa Sasta ja Savotta.

 

Asko Tanhuanpää

 

Integr Holding Oy Vaeltajankauppa Rauhanturvaaja PIEN

kriha

rt5 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Euroopan rauhanturvaajilla on yhtenäinen suorituskyky
  • Veteraanitapaaminen Ruotsin Karlskronassa
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 6/2019 ilmestyy 31.12 
( Aineisto viimeistään 27.11 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

Rauhanturvaaja 40 vuotta