JÄRJESTÖPÄÄLLIKÖN PALSTA

Liittokokous Jyväskylässä

Suomen Rauhanturvaajaliiton kevätkokous järjestettiin toukokuussa Jyväskylässä Hotelli Versossa. Kokousviikonloppu sujui kaikilta osiltaan hyvin. Kiitos siitä järjestäjille!
Jyväskylässä käsiteltiin tänä keväänä sääntöjen määräämät asiat eli hyväksyttiin liiton viime vuoden toimintakertomus ja tilit. Liiton tilinpäätös oli taas ylijäämäinen, mikä on hieno asia. Sääntöjen määräämien asioiden lisäksi kokouksessa käsiteltiin myös lisäys tämän vuoden talousarvioon. Lisäys koski Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) saadun lisärahoituksen budjetointia. STEA rahoittaa liiton vertaistukitoimintaa.

Viestintäratkaisu 2019

Liiton hallitus päätti viime syksynä, että kuluvana vuonna liiton viestintää uudistetaan. Hallituksen nimeämä työryhmä on kevään aikana kokoontunut ja saanut aikaiseksi suunnitelman minkä mukaan ratkaisua aletaan toteuttaa.
Ensimmäisessä vaiheessa liitto ottaa käyttöön sisäiseen viestintään Microsoftin Office 365 -palvelun. Tällä sovelluspaketilla pystytään hoitamaan nykyaikaisesti liiton sähköpostiliikenne, etäkokoukset ja yhdistysten välinen viestintä. O365 otetaan liitossa käyttöön jo lähiaikoina.
Toinen ja edellistä suurempi vaihe on kotisivujen uusiminen ja nykyaikaistaminen. Tarkoitus on siirtää sivut toimimaan WordPress-alustalle. Samalla suunnitellaan www-sivujen graafinen ilme. Uudessa formaatissa on tarkoitus, että kaikki liiton toiminnot, myös Rauhanturvaaja-lehti, löytyvät saman www-osoitteen alta.
Uuteen formaattiin halutaan myös yhdistysten taso. Tarkoitus on, että jatkossa liitto pystyisi tarjoamaan kaikille jäsenyhdistyksilleen saman muotoisen ammattilaisten suunnitteleman oman sivuston edullisesti. Samalla liitto hoitaa myös yhdistysten ”nettivastaavien” koulutuksen sivujen editointi-sovelluksen käyttöön.
Työryhmä on käynyt uudistuksesta neuvotteluja erään palveluntarjoajan kanssa. Mikäli sopimukseen päästään, tarkoitus olisi, että kotisivu-uudistus toteutetaan vielä tämän vuoden aikana.
Uudistus on tarkoitus rahoittaa suurelta osaltaan säätiöavustuksilla.
Kun nämä uudistukset on saatu tehtyä, voidaan vielä jatkossa miettiä Membookin ja tulevien www-sivujen integraatiota eli yhteyksien luomista, joiden avulla www-sivuille voitaisiin saada vain jäsenistölle näkyvä osio.

Laskut maksettu sähköisesti

Tätä kirjoittaessa kevään viimeisten paperisten laskujen eräpäivä ei vielä ole ollut, mutta jo nyt voidaan sanoa, että reilusti yli puolet liiton jäsenmaksuista on maksettu sähköisesti. Se on hieno asia. Paperisia laskuja on tarvinnut kuluvana vuonna lähettää vain noin 2600. Kaikkiaan laskutettuja on ollut yli kuusi tuhatta. Paljon on siis tullut säästöä postituskuluihin.

Ehdokkaiden valinnan aika

Liiton voimassaolevan menettelytapaohjeen mukaan liiton varapuheenjohtaja- ja hallituksen jäsenehdokkaat on ilmoitettava liitolle 31.7. mennessä. Yhdistyksillä on siis kesä aikaa tehdä esityksiä syysliittokokouksen eri vaaleihin. Samaa henkilöä voi esittää useampaan tehtävään.
Ilmoitukset on tehtävä 31.7. mennessä liittoon ja lähetettävä mielellään kuvallinen esittely ehdokkaista Rauhanturvaaja-lehteen. Olisi hyvä, että kaikista ehdokkaista olisi esittely lehdessä 4/19, niin että yhdistyksien hallitukset pääsevät miettimään millaisia evästyksiä liittokokousedustajalleen Lahden liittokokoukseen antavat.

Etuudet netissä

Kriisinhallintaveteraanikortilla saatavat etuudet on listattu liiton nettisivuille. Nettisivut löytyvät osoitteesta www.rauhanturvaajaliitto.fi  Etulistauksen saa näkyviin sivuston etusivulla olevasta ilmoituksesta.
Listattuna on suuri määrä eri etuisuuksia. Etuisuuksien myöntäjät on listattu paikkakuntakohtaisesti. Kriisinhallintaveteraanikortilla saa jo mitä erilaisimpia etuisuuksia. Niitä kannattaa käyttää hyväkseen.
Listaa kannattaa käydä vilkuilemassa aina silloin tällöin, sillä etuisuuksia tulee jatkuvasti lisää.

Toimintaa paljon luvassa taas

Kesäpäivät järjestetään Lappajärvellä. Samassa yhteydessä järjestetään myös liiton golf-mestaruuskilpailut. Kesäkauden muihin tapahtumiin taitavat ilmoittautumisajat olla jo ummessa, mutta syksyn tapahtumiin ehtii mukaan vielä varmasti. Kannattaa lähteä mukaan.

Hyvää kesän jatkoa!

 

Ville Mäntysaari
järjestöpäällikkö

 

kriha

rt4 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Aceh: Unohdettu onnistuminen
  • Tavoitteena pohjoismaisen rauhanturvaprikaatin kehittäminen
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 5/2019 ilmestyy 25.10 
( Aineisto viimeistään 27.9 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

www.Autonvaraosat24.FI

Rauhanturvaaja 40 vuotta