VUODEN RAUHANTURVAAJA

Vuoden Rauhanturvaaja Mikael Nihti seuraamassa seppeleenlaskua Hietaniemen hautausmaalla kansainvälisenä rauhanturvaajien päivänä.Vuoden Rauhanturvaaja Mikael Nihti seuraamassa seppeleenlaskua Hietaniemen hautausmaalla kansainvälisenä rauhanturvaajien päivänä.Helsinkiläisen Mikael Nihtin nimi liitettiin kansainvälisenä rauhanturvaajien päivänä eli 29.5.2019 listaan, johon oli aiemmin kirjoitettu nimet Ari Saarinen, Jukka Haikonen, Topi Katalkin, Esa Ek, Liisa Tolonen, Tatu Laaksonen, Saku Linnamurto, Mika Kalmari, Markku Saarikangas, Tarja Raappana ja Keijo Keskinen. Kaikki edellä mainitut on nimetty Vuoden rauhanturvaajaksi, Mikael Nihti on sitä vuosimallia 2019.

- Otan Suomen Rauhanturvaajaliiton hallituksen tekemän valinnan vastaan suurella kunnioituksella, olen saamastani kunniasta todella otettu. Lupaan kantaa saamaani symbolista lippua sillä tavalla, mitä titteli edellyttää, tiivisti Nihti Ravintola Kaartissa järjestetyssä tilaisuudessa, missä hänen valintansa julkistettiin.

- Suurin kiitos siitä, että olen nyt tässä kuuluu rakkaalle vaimolleni. Hän oli suurena tukena koko Lähi-idän operaation ajan, Nihti kiitteli.

Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Mauri Koskela kertoi Lähi-idässä rauhanturvaajana toimineen Mikael Nihtin saaneen esimiehiltään ja palvelustovereiltaan kiitosta paitsi poikkeuksellisen kiitettävästä palveluasenteestaan myös oma-aloitteisuudesta ja kyvystä maalaisjärjen käyttämiseen.

- Nihtiä on kehuttu suomalaisen rauhanturvaajan ihannekuvaksi, joka on aina valmis auttamaan muita. Hän on malliesimerkki niin nykyisille kuin tulevillekin rauhanturvaajille, Koskela painotti.

Mikael Nihti on 32-vuotias helsinkiläinen reservin korpraali. Vuoden rauhanturvaajalla on suurtalouskokin koulutus, mutta elantonsa Nihti on ansainnut käytännössä koko aikuisikänsä turvallisuusalan töissä lentokentällä ja lähetystökohteissa. Parhaillaan hän työskentelee Brysselissä, missä pesti kestää ainakin kuluvan vuoden loppuun asti.

- Brysselissä on töissä paljon muitakin entisiä rauhanturvaajia ja juttua erilaisista operaatioista eri ajoilta riittää. Siellä voisi olla pidempäänkin, eivätkä edes työt Suomessa olisi esteenä. Otin nimittäin lopputilin entisestä työpaikastani, kun mahdollisuus lähteä Belgiaan tuli eteen, Nihti paljasti.

Mikael Nihti palkitaan virallisesti Rauhanturvaajaliiton syysliittokokouksessa Lahdessa. Rauhanturvaajien päivänä hän sai vastaanottaa vertaistukikoordinaattori Timo Ryhäseltä liiton virallisen pelipaidan, jonka selkään on printattu teksti KAVERIA EI JÄTETÄ.

Teksti ja kuva: Asko Tanhuanpääkriha

rt3 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Eikö suomalaisia enää ulkopolitiikka kiinnosta?
  • Rauhanturvaajaliitto kunnioittaa, muistaa ja palkitsee
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 4/2019 ilmestyy 30.8 
( Aineisto viimeistään 26.7 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

www.Autonvaraosat24.FI

Rauhanturvaaja 40 vuotta