JÄRJESTÖPÄÄLLIKÖN PALSTA

Jäsenmaksut ennallaan, hallituksen koko pienenee

Liiton hallitus esittää syysliittokokoukselle, että liiton jäsenmaksua ei nosteta ensi vuodeksi. Samoin lehden tilaushinta pidetään nykyisellään.

Hallituksen kokonaisjäsenmääräksi hallitus esittää kymmentä jäsentä. Hallituksen esityksen mukaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien lisäksi hallituksessa on ensi vuonna seitsemän jäsentä. Jäsenmääränsä vähennystä hallitus esittää siksi, että toimintatapaohjeen asettamaan takarajaan mennessä liitto ei ole saanut kuin kolme liiton hallituksen jäsenehdokasta neljän erovuoroisen jäsenen tilalle.

Ensi vuoden liittokokoukset

Ensi vuoden kevätliittokokous järjestetään 16.5. Hämeenlinnassa. Kokouksen järjestelyvastuussa on Kanta-Hämeen Rauhanturvaajat. Syysliittokokous puolestaan järjestetään todennäköisesti Raumalla ja sen järjestää Rauman Seudun Rauhanturvaajat. Rauman kokouksen päivämäärä ei vielä tätä kirjoittaessa ole selvillä, mutta kokous ajoittuu lokakuun loppupuolelle. Todennäköinen päivä on Kansainvälinen YK:n päivä eli 24.10. Vuoden 2021 molemmat kokouspaikat ovat vielä avoimina. Mikäli kokouksen järjestämiskiinnostusta vähänkin löytyy, laittakaa rohkeasti järjestelyvastuuanomuksia tulemaan liittoon.

Liitolle uusi tiedottaja

Liiton uutena tiedottajana aloitti Merivoimien tiedottajana toimiva Markus Malila. Hän korvaa liiton edellisen tiedottajan Sakari Laurialan, joka on estynyt hoitamaan liiton tiedottajan tehtävää.

Liitolle uudet kotisivut

Suomen Rauhanturvaajaliitto on tehnyt sopimuksen Valakia Interactive Oy:n ja Web Tech Design Finland Ky:n kanssa liiton uusien kotisivujen tekemisestä.

Tämän lehden numerossa 3/19 kerroin mitä kaikkia sopimukseen kuuluu, mutta kertaan vielä lyhyesti, että nyt tehtävä uudistus tuo liiton kaikki toiminnot yhden katon alle. Myös jäsenyhdistysten kotisivut.

Yhdistyksille sivut maksutta

Yhdistyksille tämä uudistus antaa mahdollisuuden siirtää kotisivustonsa veloituksetta liiton uuteen sivuformaattiin. Yhdistyksiä varten sivustoon tehdään yhdenmukainen osio, josta yhdistys voi ottaa omaan sisältöylläpitoonsa oman osansa. Yhdistyksen sivustoon kuuluvat ainakin ajankohtais-, yhteystieto- ja tapahtumakalenteripalstat. Liitto maksaa yhdistysosion rakentamisen ja siitä aiheutuvat ylläpitokustannukset. Näin kaikilla liiton jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus tiedottaa asioistaan internetissä.

Yhdistykset saavat omat käyttäjätunnukset, joilla itsenäisesti pääsevät päivittämään omien sivujensa sisältöjä helppokäyttöisellä editorilla.
Yhdistyksen ylläpitäjät saavat koulutuksen editorin käyttöön. Opetus tapahtuu video-oppaiden avulla, jotka ovat katsottavissa silloin kun tietoa tarvitsee tai haluaa.

Liiton toimisto muuttaa

Liiton toimisto muuttaa loppuvuoden aikana Pasilasta Töölöön entiseen Helsingin suojeluskuntataloon osoitteeseen Döbelninkatu 2. Muuton jälkeen liitolla on käytössään isommat toimistotilat ja varsinkin paremmat kokoustilat.

Järjestökoulutus siirtyy tuonnemmaksi

Seuraava järjestökoulutus siirtyy liiton toimiston muuton vuoksi. Koulutus järjestetään alkuvuodesta liiton uuden toimiston yhteydessä olevassa auditoriossa Helsingin Töölössä. Koulutuksen aiheina ovat ainakin jäsenrekisteri Membook ja liiton uudet viestintäratkaisut.

Liiton intra valmisteilla

Rauhanturvaajaliiton uusi viestintäjärjestelmän MS Office 365 (O365) mahdollistaa liiton ns. intran eli sähköisen tietovaraston rakentamisen. Intra on nyt rakenteilla ja se tulee sisältämään ainakin ohjeita, sääntöjä, kokouspöytäkirjoja, vuosikertomuksia ja koulutusmateriaalia. Intraan luodaan pääsy kaikille yhdistyksille. Todennäköisesti pääsy rakennetaan niin, että jokaiselle jäsenyhdistykselle luodaan järjestelmään oma tunnus.

Sähköpostilista pois käytöstä

Rauhanturvaajaliiton jäsenyhdistysten välinen sähköpostilista lopettaa toimintansa. Sen tilalle tulee O365:n sovelluksilla toteutettuja viestintäratkaisuja. Jatkossa yhdistykset voivat viestiä keskenään esimerkiksi Teams-sovelluksen avulla. Kannattaa siis alkaa jo tutustumaan Teamsin käyttöön.

Tapahtumia riittää

Vaikka liiton toimintavuosi on lopuillaan, vielä on ainakin yksi isompi tapahtuma tälle vuodelle jäljellä. Se on Kuopiossa järjestettävä turvallisuuspoliittinen seminaari. Ensi vuoden toimintakalenteri julkaistaan seuraavissa lehdissä. Eri yhdistyksissä järjestetään myös paljon tapahtumia vielä loppuvuonna. Osallistukaa ihmeessä.

 

Hyvää loppusyksyä!

Ville Mäntysaari
Järjestöpäällikkö

 

kriha

rt6 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Lapset ja miina
  • Inferno - keidas Kyproksen vuorilla
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 1/2020 ilmestyy 28.2 
( Aineisto viimeistään 24.1 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

Rauhanturvaaja 40 vuotta