Millogin asiakkuuspäällikkö Markku Salonen on yksi meistä. Hän työskenteli Makedoniassa 1994-1995 kuljetuksessa ja kenttäkaupassa.Millogin asiakkuuspäällikkö Markku Salonen on yksi meistä. Hän työskenteli Makedoniassa 1994-1995 kuljetuksessa ja kenttäkaupassa.

Libanonissa toimii yhä Millogin oma korjaamo

Elinjaksopalveluihin erikoistuneen Millogin asiakkuuspäällikkö Markku Salonen, Makedonian veteraani vuosimallia 1994-1995, kertoo edustamansa yrityksen pitävän suomalaiset pyörät pyörimässä kaikissa meneillään olevissa rauhanturvaoperaatioissa, missä meillä on joukkoja mukana. Libanonissa Millogilla on yhä oma korjaamo, mutta muualle tehdään tarvittaessa korjaus- ja huoltopartioita sekä toimitetaan varaosia.

- Libanonissa olemme olleet isommalla panostuksella mukana jo vuodesta 2012 lähtien. Jos oman korjaamon resurssit eivät riitä, lähetetään sinnekin avuksi korjauspartioita. Millog antaa tukea myös UNIFIL-operaatioille. Libanonin sopimus on voimassa vuoden 2020 loppuun, Salonen tiivistää.

- Ysikymppisen tukikohtaan sijoitetun korjaamon vahvuus on työnjohtaja ja kolme asentajaa. Kaikki ovat matkassa siviileinä ja aika monella on myös omaa rauhanturvataustaa, hän jatkaa.

- Kiinteä korjaamo tulee ajankohtaiseksi, kun operaatiossa on riittävästi suomalaisia. Libanonissa vahvuutemme on noin 200 sotilasta ja merkittävä määrä kalustoa, ynnää Salonen.

Markku Salonen korostaa Millogin huolehtivan rt-operaatioiden kalustosta käytännössä perustamisvaiheesta purkamiseen asti.

- Ennen operaatiota hoidetaan järjestelmien ja laitteiden integrointi, operaation aikana pidetään kalusto ja järjestelmät kunnossa ja operaation jälkeen vuorossa on sitten palautuvan kaluston kunnossapito. Kaikki tehdään pitkälti lähimmän kumppanimme eli puolustusvoimain Logistiikkalaitoksen ohjauksessa, linjaa Salonen.

- Tällä hetkellä olemme mukana jo seuraavan EUBG:n varustelussa ja meidän osaamisellemme on käyttöä myös kansainvälisissä harjoituksissa, Salonen selvittää.

Patria Oyj:n, Insta Group Oy:n ja Suomen valtion yhdessä omistaman Millogin tarina lähti käyntiin vuonna 2004 tehdyistä analyyseista. Sopimus toiminnan aloittamisesta allekirjoitettiin 2007 ja varsinainen operatiivinen toiminta alkoi 2008, kun maavoimien vanha varikkokenttä siirtyi strategisen kumppanuuden myötä Millogille. Merivoimien varikot Millog otti hoitoonsa puolestaan 2015.

- Millogin olemassaolo perustuu pitkälti poikkeusoloihin. Olemme valtion strateginen kumppani kaikissa valmiustiloissa. Sillä pyrimme kauppaamaan osaamistamme myös muille toimialoille, tiivistää Salonen.

Millog toimii nykyisin jo 26 paikkakunnalla ja työntekijöitä yrityksen palkkalistoilla on yli tuhat.

- Hoidamme käytännössä kaluston koko elinjakson hallinnan eli liikkeelle lähdetään hankinnasta, mitä seuraavat ylläpito, elinjaksopäivitykset, varastointi, varaosapalvelut, logistiikka ja lopulta vielä jälkikäsittely, Markku Salonen luettelee.

 

Teksti ja kuva: Asko Tanhuanpää 

kriha

rt6 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Lapset ja miina
  • Inferno - keidas Kyproksen vuorilla
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 1/2020 ilmestyy 28.2 
( Aineisto viimeistään 24.1 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

Rauhanturvaaja 40 vuotta