Sotiemme veteraanit ja muut kävelytapahtumaan osallistujat kuulemassa tervehdyksiäSotiemme veteraanit ja muut kävelytapahtumaan osallistujat kuulemassa tervehdyksiä

Suomen Rauhanturvaajaliitto osallistuu Maailman Veteraanijärjestön jäsenenä sen vuosittaiseen ”Veterans Walk for Peace” -tapahtumaan järjestämällä kävelytapahtumia paikallisyhdistyksiensä kautta eri puolilla Suomea. Tänä vuonna valtakunnallisen Kansa kävelee - veteraanikävely rauhan puolesta -tapahtuman järjesti Helsingin Rauhanturvaajat yhteistyössä Oulunkylän kuntoutuskeskuksen kanssa. Kävelyllä tuettiin YK:n kansainvälistä rauhanpäivää (21.9).

Tapahtuman suojelijana toimi Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tilaisuuden avasi Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali Mauri Koskela ja puolustusvoimien tervehdyksen toi Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kenraaliluutnantti Ilkka Korkiamäki.

Tapahtuma järjestettiin Oulunkylän kuntoutuskeskuksen piha-alueella ja sen tuntumassa olevassa Itsenäisyyden puistossa. Tapahtumaan osallistui veteraaneja ja heidän läheisiään, veteraanijärjestöjen edustajia, koulujen oppilaita ja rauhanturvaajia. Halusimme kävellä yhdessä sotiemme veteraanien kanssa ja kunnioittaa siten heidän työtään rauhan saavuttamiseksi. Kävelyn jälkeen tarjolla oli vuoden 1929 soppatykistä herkullista palvilihakeittoa. Avustamassa oli Finnairin lentävää henkilökuntaa, varusmiehiä Kaartin jääkärirykmentistä ja kuntoutuskeskuksen henkilökuntaa.

 

Teksti: Kirsti Kujanpää
Kuva: Ahti Kannisto

 

 

kriha

rt5 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Euroopan rauhanturvaajilla on yhtenäinen suorituskyky
  • Veteraanitapaaminen Ruotsin Karlskronassa
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 6/2019 ilmestyy 31.12 
( Aineisto viimeistään 27.11 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

Rauhanturvaaja 40 vuotta