Suomen Rauhanturvaajaliitto kokoontui syysliittokokoukseen Lahteen viikonloppuna 25.-27.10. Liittokokous päätti uuden hallituksen nimityksistä sekä Mauri Koskelan jatkamisesta puheenjohtajan tehtävässä. Uutena hallitukseen nousi Voitto Leinonen Kainuusta. Vanhoista Susanna Lindemark Kymenlaaksosta ja Hannu Piispanen Keski-Suomesta.

Hallituspaikastaan luopuivat omasta halustaan Tom Asplund Helsingistä ja Ilkka Koskinen Päijät-Hämeestä. Koska uutena ehdolla oli vain Leinonen, on hallituksessa jatkossa vain seitsemän jäsentä puheenjohtajan ja kahden varapuheenjohtajan lisäksi. Varapuheenjohtajista Helsingin Kirsti Kujanpää valittiin uudelleen.

Vuoden Rauhanturvaaja Mikael Nihti.Vuoden Rauhanturvaaja Mikael Nihti.Edellä mainittujen lisäksi hallituksessa istuvat varapuheenjohtaja Esko Hakulinen Pohjanmaalta, sekä jäsenet Aki Harju Päijät-Hämeestä, Mika Kalmari Oulusta, Juha Laine Varsinais-Suomen Sinibareteista ja Riku Tenhunen Keski-Suomesta.

Liittokokoukseen osallistui edustajat 25:stä liiton paikallisyhdistyksestä. Syysliittokokouksen järjestelyistä vastasi ansiokkaasti Päijät-Hämeen Rauhanturvaajat ry.

- Kävimme kokouksen aikana hyviä keskusteluja liiton tehtävien kehittämisestä sekä erityisesti rekrytointitoimintaan liittyvistä haasteista. Olisi elintärkeää, että saisimme kehitettyämme toimintaamme niin, että saisimme aiempaa enemmän mukaan myös nuorempaa jäsenistöä, uudelleenvalittu puheenjohtaja Mauri Koskela summaa.

Majoitus kokoukseen tulijoille järjestettiin hotelli Seurahuoneelle Lahden keskustaan. Tämä takasi liikkumisen eri tapahtumiin helposti ja näppärästi. Lahden kaupunki tuli myös vastaan pysäköinnin osalta ja antoi toriparkkiin pysäköijille erillisalennuksen.

PHRT perusti Seurahuoneelle oman vastaanottopisteen jo perjantaina. Vastaanotossa jaettiin tietoa eri tapahtumien järjestelyistä ja selviteltiin muutenkin kokouskuvion kiemuroita.

Perjantaina järjestettiin myös kaupungin vastaanotto Lahden kaupungintalolla. Tapahtuma oli rajoitettu vierasmäärältään, mutta käytännössä kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Pelkistetty ja simppeli cocktail-tilaisuus oli parissa tunnissa ohi.

Moni jatkoi vielä iltaa keskustan ravintoloissa ja pubeissa. PHRT oli tehnyt etukäteen sopimuksen muutaman ravintolan kanssa siten, että kriisinhallintakorttia esittämällä sai eri tuotteista alennuksen.

Lauantaina ohjelma aloitettiin lipunnostolla Lahden torilla. Alun perin tarkoituksena oli ollut saada tapahtumaan ennätysmäärä osallistujia. Paikalla oli noin 150 rauhanturvaajaa, joten tässä onnistuttiin.

Varsinainen liittokokous pidettiin hotelli Seurahuoneen neuvottelutilassa. Oheisohjelmaksi oli järjestetty vierailu Sotilaslääketieteen museolle, jossa Seppo Toivonen esitteli esineistöä huippuasiantuntemuksellaan.

Iltajuhlaan lähdettiin Lahden Upseerikerholle. Juhlasta muodostui jälleen unohtumaton ja koskettavakin kokonaisuus. Ruoan ja palkitsemisten jälkeen vanhat faitterit seuralaisineen tanssivat, ja muistelivat vanhoja.

Puheenjohtaja Mauri Koskela kiinnittää ansioristin Tuomas Oinosen rintaan.Puheenjohtaja Mauri Koskela kiinnittää ansioristin Tuomas Oinosen rintaan.

Iltajuhlassa palkittiin seuraavat rauhanturvaajaveteraanit: Tuomas Oinonen, PSavRT (Ar1), Matti Saira, PHämRT (Ar2), Aki Harju, PHämRT (NVM Silver). Palkinnon sai myös Vuoden Rauhanturvaaja Mikael Nihti Helsingistä.

 

Teksti: Jarmo Laine ja Markus Malila
Kuvat: Markus Malila

 

 

 

 

kriha

rt6 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Lapset ja miina
  • Inferno - keidas Kyproksen vuorilla
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 1/2020 ilmestyy 28.2 
( Aineisto viimeistään 24.1 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

Rauhanturvaaja 40 vuotta