PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Mauri Koskela Puheenjohtaja

Mauri Koskela
Puheenjohtaja

Kirjoitan tätä pääkirjoitusta upean talvikelin keskeltä Pohjanmaalla, jossa aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta valaisten kauniin lumisen maiseman. Edellispäivänä ajoin tänne sateisesta ja lumettomasta Porin prikaatista Säkylästä, jossa pidimme yhteistyöpalaverin koskien kriisinhallinnan koulutusyhteistyötä.

Koulutusyhteistyön yksi perimmäisiä tarkoituksia on tukea kriisinhallintapalveluksessa olevia ja heidän läheisiään selviämään mahdollisimman hyvin palvelusajasta ja tukemaan kotiutuvia palveluksen jälkeen. Samalla perehdytämme kriisinhallinnasta kiinnostuneita toimintaan ja olosuhteisiin operaatioalueilla. Siinä on oiva mahdollisuus kiinnostuneille jäsenille päästä tukemaan kollegoita, kehittämään itseään ja parantamaan mahdollisuuksiaan päästä uudelleen operaatioihin, jos heillä sellaiseen on vielä mahdollisuus. Siitä tarkemmin lisää seuraavassa lehdessä.

Ajaessani läpi Suomen, muuttuvien olosuhteiden keskellä, en voinut välttyä ajattelemasta eroavaisuuksia maantieteessä ja myöskin erilaisissa toimintaedellytyksissä maamme eri osissa. Toisaalla bussit kulkevat 3-5 minuutin välein asuntojen ohi ja palvelut ovat käden ulottuvissa, toisaalla ne kuljettavat ihmisiä ainoastaan kaksi kertaa viikossa lähimmälle rautatieasemalle ja julkisten kulkuyhteyksien sekä palveluiden piiriin.

Samalla lailla eroavat myös olosuhteet ja toimintaedellytykset Suomen Rauhanturvaajaliiton jäsenyhdistysten välillä. Me liitossa haluamme tukea kaikkia jäsenyhdistyksiämme ja sitä kautta koko jäsenkuntaamme. Siitä yhtenä esimerkkinä on käynnissä oleva kotisivu-uudistus. Uudistuksella annamme kaikille halukkaille yhdistyksille mahdollisuuden veloituksetta saada käyttöönsä samankaltaiset sivut kuin liitolla ja tulemme myös tuottamaan sivuille aineistoa kaikkien yhdistysten käytettäväksi. Samalla yhdistykset saavat erinomaisen kanavan omien paikallisten, alueellisten tai valtakunnallisten asioiden viestittämiseen joko suoraan liiton sivuilla tai linkin kautta omille sivuilleen. Ei pidä myöskään unohtaa uudistuksen merkitystä liittomme näkyvyydelle ja sitä kautta asemamme vahvistamiselle.

Toinen esimerkki on liiton vertaistuen toteuttama tuki yhdistyksille. Tavoitteenamme on jalkautua kaikkiin yhdistyksiin, kertoa vertaistuesta ja sen mahdollisuuksista ja yhteistyössä jäsenyhdistysten vertaistukivastaavien kanssa kehittää paikallisia ja alueellisia tukitoimia. Vertaistukikoordinaattori ja palveluvastaava tulevat lähestymään kaikkia teitä ja sopimaan ajankohtia tapaamiselle. Riippumatta asuinpaikasta, meidän tulee tavoittaa kaikki palveluksessa olleet kriisinhallintaveteraanit. Kehotankin kaikkia jäseniämme kartoittamaan lähipiiristään ne, jotka eivät vielä ole liiton jäseniä eivätkä saa tietoa kaikista liiton tarjoamista palveluista ja eduista.

Kolmas esimerkki on liiton pyrkimys vaikuttaa erilaisiin päättäviin tahoihin. Olemme tehneet työtä eduskunnassa, ministeriöissä, reserviläisjärjestöissä, tukijoidemme keskuudessa sekä erilaisissa neuvottelupöydissä. Olemme uusimassa kumppanuussopimustamme puolustusvoimien kanssa ja saimme olla mukana aiemmissa kirjoituksissa mainitsemassani kansallisen kriisinhallinnan veteraaniohjelman päivitystyössä. Kuuntelemme myös herkällä korvalla jäsenistön näkemyksiä jatkotarpeista. Antakaa palautetta ja tehkää hyviä esityksiä!

 

Eteenpäin katsomisen hengessä,

Mauri Koskela
Puheenjohtaja

 

kriha

rt6 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Lapset ja miina
  • Inferno - keidas Kyproksen vuorilla
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 1/2020 ilmestyy 28.2 
( Aineisto viimeistään 24.1 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

Rauhanturvaaja 40 vuotta