Rauhanturvaaja-lehden kevään 2016 lukijamatka suuntautuu Israeliin. Matkan ajankohta on 20.–27.3.2016. Lennot toteutetaan aikatauluiltaan mukavilla Finnairin päivälennoilla, ja teknisenä matkanjärjestäjänä toimii vuodesta 1976 Israeliin lomalentoja järjestänyt Toiviomatkat.

Matkanjohtajana toimii Ilkka Partanen, joka palveli 1990–91 Golanilla 1. JK:n joukkueenjohtajana sekä 1997–98 sotilastarkkailijana UNTSO:ssa, niin Libanonissa kuin Golanillakin.

– Erityisesti Pohjois-Israel tuli tutuksi noina vuosina, ja oman lisäarvonsa antoi perheen mukanaolo, Partanen sanoo.

– Vuosikymmenen alussa aloitin poliisikollegani kanssa suosittujen vaellus-patikkamatkojen vetämisen Lähi-itään, Israeliin ja Jordaniaan. Viime vuosina niitä on vedetty pari vuodessa. Ensi keväänä on tarkoitus koluta omalla rauhanturvaajien ryhmällä mahdollisimman monet tutut paikat Libanonin ja Syyrian rajaseudulta Jerusalemiin ja Tel Aviviin saakka. Välillä jalkaudutaan raittiiseen ilmaan kukkivan luonnon keskelle tai kaupungin vilinään. Lisäksi otetaan yhteyksiä ja järjestetään tapaamisia alueella rauhanturvatehtävissä toimiviin suomalaisiin, matkanjohtaja suunnittelee.

Tarkempi matkaohjelma ja muut tiedot löytyvät osoitteessa www.vaellusisrael.fi.

Matkan hinta on 1430 euroa puolihoidolla. Hinta sisältää runsaan buffetaamiaisen ja päivällisen, siirtokuljetukset, sekä bussikuljettajien ja hotellihenkilökunnan palvelurahat. Hyvätasoisissa Leonardo Club hotelleissa saa oman huoneen 380 euron lisähinnasta. Oma räätälöity retkiohjelma maksaa lisäksi 100–150 euroa riippuen lähtijöiden määristä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen ilkka.partanen@ wippies.fi tai puhelimitse numeroon 050 403 0835.