Rauhanturvaaja 1/16

Avoin kutsu puheenjohtajille

Savonlinnassa järjestettävien liiton kesäpäivien järjestelyvastuussa olevan Suur-Savon Sinibarettien puheenjohtaja Pentti Kuva esittää kutsun kaikille RT-yhdistysten puheenjohtajille saapua kesäpäivien yhteydessä pidettävään pj -tapaamiseen.

 

Juhlavuoden tarkastusasema Kymenlaaksossa

Osana Salpavaellusta järjestetään Checkpoint Salpa -erillistapahtuma Harjun Oppimiskeskuksen idyllisessä kartanomaisemassa Virolahdella 2.-3.7.2016. Se on suunnattu kaikille suomalaisille rauhanturvaajille jääkäreistä kenraaleihin.

Tänä vuonna on kulunut 60 vuotta ensimmäisten suomalaisten rauhanturvaajien lähdöstä maailmalle. Siksi Salpavaellus on kutsunut pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Suomen Rauhanturvaajaliiton (SRTL) vuoden 2016 tapahtuman suojelijaksi.

Tarkastusasema Salpa teemoittuu rauhanturvatoiminnan 60-juhlavuoteen sekä tietysti Salpalinjaan Suomen rauhan turvaajana. Asiaydin kulminoituu myös muulle yleisölle avoimeen "kolmen kenraalin seminaariin" Harjun oppimiskeskuksen juhlasalissa.

Timo Sainio

Timo Sainio työssään, jakamassa herran ehtoollista joulupäivän jumalanpalveluksen jälkeen.

 

Aurinkorannikon suomalaispappi Timo Sainio muistuttaa: "Kirkkaassa auringossa on myös pitkät varjot"

Elämä etelän auringossa on monessa mielessä helppoa ja auvoista, mutta auringolla voi olla myös varjoisampi puoli, joka pitää sisällään yksinäisyyttä, päihdeongelmia, riitoja ja väkivaltaa.

 

Rauhanturvaaja -lehden huhtikuuksi yhdessä saksalaisen Fuxtravel -matkatoimiston kanssa suunnittelema lukijamatka Berliiniin on jouduttu siirtämään vähäisen kiinnostuksen vuoksi ensi syyskuulle. Uudet matkapäivät ovat 8.-11.9.

Matkan ensimmäisenä päivänä lennetään Air Berlinin reittivuorolla Berliiniin, missä vastassa on suomalainen opas. Päivän ohjelmassa on kaupunkikiertoajelu ja lounas, joiden jälkeen majoitutaan neljän tähden Wyndham Garden -hotelliin (www.wyndhagardenberlin.com).

Kansallisen kriisinhallinnan vuosien 2015 - 2019 veteraaniohjelman parissa puolustusministeriössä työskentelevä vanhempi osastoesiupseeri Mika Peltoniemi tiivistää kriisinhallintaveteraanistatuksen tavoitteen kolmeen kohtaan. Peltoniemen mukaan tavoitteena on veteraaniohjelmaa suoraan siteeraten vakiinnuttaa kansainvälisen esimerkin mukaisesti kriisinhallintaveteraani-käsite, kehittää kansallista tunnustusta sekä tukea palveluksen jälkeistä sopeutumista.