Rauhanturvaaja-lehti toteuttaa ensi lokakuussa, 25. - 31.10.2016 paljon toivotun lukijamatkan rauhanturvaamisen lähteille New Yorkiin ja Washingtoniin. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Starlight Tours, jonka kanssa on aiemmin toteutettu useampia lukijamatkoja Lähi-itään. Matkanjohtajana toimii päätoimittaja Asko Tanhuanpää ja ohjelman suunnittelussa on oltut apuna Kyproksen rauhanturvaajaveteraani Pertti Torstila.

Matkasta kiinnostuneiden kannattaa pitää kiirettä, sillä mukaan sopii vain 30 ensimmäistä. Ilmoittautumiset suoraan matkatoimistoon, jonka osoite löytyy jäljempänä.

Lennot (SAS):

Ti 25.10.2016 / Helsinki – Newark / 0730-1315 / välilasku Oslossa, 3.00 tuntia.
Su 30.10.2016 / Washington DC – Helsinki / 1815-1040 / välilasku Kööpenhaminassa, 1.05 tuntia.

Matkaohjelma:

Ti 25.10.2016

Lento New Yorkiin, vastaanotto kentällä ja kuljetus hotelliin Manhattanille.
Tervetuliaisillallinen kävelymatkan päässä hotellilta.

Ke 26.10.2016

Aamulla nouto hotellilta ja kuljetus Manhattanin eteläkärkeen, Battery Parkiin, nousu laivaan ja risteily Liberty Islandille, jossa tutustuminen Vapaudenpatsaaseen. Paluu Battery Parkiin ja opastettu kävely World Trade Center Memorialille, sekä Wall Streetille. Vierailu läntisen pallonpuoliskon korkeimman rakennuksen, vasta valmistuneen 104-kerroksisen Freedom Towerin näköalatasanteella ja opastettu kävely (kävely yhteensä n. 4,5 km). China Townin kautta Little Italyyn, jossa lounas. Loppupäivä ja ilta vapaata ohjelmaa ja aikaa tutustua kaupunkiin, tehdä ostoksia, käydä Broadway-show:ssa tai NHL-pelissä.

TO 27.10.2016


Aamulla siirtyminen kävellen hotellilta Suomen YK lähetystöön (kävelymatka n. 1,2 km), jossa suurlähettilään tapaaminen klo 10.00 ja lähetystön esittely. Tämän jälkeen siirtyminen viereiseen YK:n päämajaan, jossa tutustuminen rakennukseen, sihteeristöön ja briiffaus lähetystön sotilasattasean johdolla. Iltapäivä vapaata ohjelmaa. Alkuillasta yhteinen illallinen kävelymatkan päässä hotellilta.

PE 28.10.2016

Nouto hotellista klo 8.30 ja ajo Washington DC:hin (ajoaika n. 4-5h).  Opastettu vierailu Mt.Vernonin tilalla (George Washintonin kotitalo), jossa mahdollisuus lounaaseen. Lounastauon jälkeen kuljetus hotelliin ja vapaata ohjelmaa. Illallinen hotellin ravintolassa.

LA 29.10.2016

Nouto hotellista aamulla klo 9.00 ja  koko päivän opastettu tutustuminen Washingtoniin; Arlingonin hautausmaa, jossa seppeleen lasku Lauri Törnin haudalle, World War 2 Memorial, The Mall, Lincoln Memorial, Korean War Memorial, Vietnam War Memorial, pysähdys ja "photo op" Valkoisen Talon edustalla, sekä Capitolin kukkulalla. Lounastauko päivän aikana ja iltapäivän lopulla paluu hotellille. Illallinen kävelymatkan päässä hotellilta.

SU 30.10.2016

Aamupäivä vapaata ohjelmaa. Nouto hotellilta klo 14.00 ja kuljetus Dullesin lentokentälle, josta paluulento Helsinkiin.

MA 31.10.2016

Saapuminen Helsinkiin aamulla  klo 10.40. Matka päättyy.

Majoitus:

New York, 3 yötä:

NH MADISON TOWERS **** (E38th St. at Madison Avenue)
Standard Room, aamiainen.

Washington DC, 2 yötä:

HILTON WASHINGTON DC **** (Connecticut Avenue)
Standard Room, aamiainen.

Matkan hinta:

Eur 2379.00 per henkilö jaetussa 2h huoneessa.
Lisämaksu yhden hengen huoneesta eur 675.00.

Matkan hinta sisältää:


Yhdysvaltain ESTA-maahantuloluvan haun ja lupamaksun.Lennot veroineen ja matkatavaramaksuineen (23kg+8kg per henkilö).Majoituksen veroineen.Kantajat hotellissa/matkalaukkujen kannon bussista hotelliin. Lentokenttäkuljetukset ja –vastaanoton kohteessa.Ohjelman mukaiset kuljetukset modernilla, ilmastoidulla linja-autolla.Polttoaine, tietullit ja pakolliset liikennevakuutukset.Opastetut kierrokset ohjelman mukaan.Suomenkielisen matkanjohtajan.Suomenkielisen paikallisoppaan New Yorkissa ja englanninkielisen oppaan DC:ssä. Pääsymaksut vierailluilla kohteilla.Edestakaisen laivamatkan Battery Park – Liberty Island – Battery Park.Hautaseppeleen Lauri Törnin haudalle.Päivittäiset hotelliaamiaiset.4 x illallinen, sisältäen tipit ja verot.1 x lounas, sisältäen tipit ja verot.24h päivystysnumeron (suomeksi)

Matkan hinta ei sisällä:

Oppaiden ja kuljettajien tipit (2-5 usd per henkilö per päivä).Juomat aterioilla. Henkilökohtaiset kulut kuten minibaari, hotellin puhelinkulut tai pesulapalvelut jne.

Maksuaikataulu:

Ennakkomaksu on EUR 350.00 / henkilöIlmoittautuminen matkalle sulkeutuu viimeistään 15.8.2016, tai aiemmin, mikäli matka varataan täyteen.Loppumaksun eräpäivä on 20.9.2016. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, maksettu varausmaksu vahvistaa varauksen.Lähetämme ilmoittautuneille laskun ennakko- ja loppulaskusta, sekä osallistuja-todistuksen sähköpostitse, tai halutessanne perinteisessä postissa. Jos haluatte dokumentit paperilla, olkaa hyvä ja mainitkaa tästä ilmoittautumisen yhteydessä. Luottokorttimaksut (Visa, Master) ovat mahdollisia suojatun www-linkin kautta. Lähetämme linkin laskun yhteydessä, mikäli pyydätte luottokorttimaksua. Maksutapalisä luottokorttimaksusta on 3%, joka kattaa luottokorttiyhtiön provision.

Peruutus- ja matkaehdot:

Ennakkomaksua ei hyvitetä peruutustapauksissa 29.7.2016 jälkeenLoppumaksua ei hyvitetä peruutustapauksissa 21.9.2016 jälkeen.Ryhmän minimikoko on 20 ja maksimikoko 31 henkilöä.Nimenmuutokset ovat mahdollisia veloituksetta 10.10.2016 klo 16.00 saakka.Nimenmuutokset em. ajankohdan jälkeen, mutta ennen 21.10.2016 klo 16.00, eur 255,00 / lippu. Tämän jälkeen nimenmuutokset eivät ole mahdollisia.Matka on Suomen kuluttajasuojan alainen erityisehtoinen (reittilennot)valmismatka ja kuuluu Kuluttaja- ja kilpailuvirastolle asetetun takuun piiriin
(Lupa: 2145/07/Mj Starlight-Tours) Yleiset valmismatkaehdot ja Starlight Tours erityisehdot osoitteessa www.starlighttours.fi/slt/matkaehdot Suosittelemme kattavan sairausvakuutuksen ja riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista matkaa varten.

Hyvä tietää:


ESTA-lupa. Lupa on haettava viimeistään 24h ennen matkaa, mutta pyydämme ilmoittamaan lupaa varten tarvittavat tiedot jo matkan varauksen yhteydessä. Haemme luvat kootusti 14 vrk ennen matkan alkua. Myönnetty lupa näkyy lentoyhtiön ja  viranomaisten järjestelmissä ja sitä ei tarvitse tulostaa mukaan, eikä sitä myöskään merkitä passiin. Ilmoitamme henkilökohtaisesti matkustajille mukäli lupaa ei jostain syystä ole myönnetty. Myönteisistä lupapäätöksistä emme ilmoita erikseen. ESTA-lupa on passikohtainen; mikäli vaihdatte passia luvan hakemisen jälkeen, on lupa haettava uudestaan.

Tarvitsemme seuraavat tiedot ESTA-lupaa varten kaikilta matkustajilta varauksen yhteydessä:

- Koko nimi, kuten passissa
- Passin numero
- Passin myöntöpäivä ja voimassaoloaika
- Passin myöntöpaikka
- Syntymäaika ja -paikka
- Kotiosoite
- Työnantaja ja työnantajan (tai oppilaitos) osoite ja puhelinnumero (jos työtön/eläkkeellä jätetään tyhjäksi)
- Vanhempien nimet (etu+sukunimi, jos ei tiedossa, jätetään tyhjäksi)
- Tieto mahdollisesta kaksoiskansalaisuudesta

Mikäli olette vierailleet Irakissa, Iranissa, Syyriassa, tai Libyassa 1.3.2011 jälkeen (pl. virkamatkat, tai valtionhallinnon, tai kv-järjestöjen tehtävät) ei ESTA lupaa myönnetä ja Yhdysvaltoihin on haettava viisumi.

Mikäli haluatte hakea ESTA-luvan itse, olkaa hyvä ja ilmoittakaa tästä varauksen yhteydessä; matkan loppumaksusta hyvitetään tällöin eur 13,00. Luvan voi hakea verkosta osoitteesta https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Passin voimassaolo. Suomen passilla matkustettaessa passin on USA:n maahantulo-määräysten mukaan oltava voimassa matkan päättymistä seuraavaan päivään saakka (Ei 6 kk, kuten ennen).  Suosittelemme kuitenkin uusimaan passin, mikäli se vanhenee alle viikon sisällä matkan päättymisestä. Kaikki vuonna 2016 voimassaolevat Suomen passit ovat koneluettavia ja ne hyväksytään Yhdysvaltoihin.

ILMOITTAUTUMISET ja lisätiedot:

Sähköpostitse:
Puhelimitse: 020 761 9740 (ma-pe-9.00-17.00)
Käyntiosoite: Mechelininkatu 16, Helsinki (katutaso, ma-pe 10.00-17.00)

Tarvitsemme seuraavat tiedot USA:n viranomaisia varten kaikilta matkustajilta varauksen yhteydessä:

- Koko nimi, kuten passissa
- Passin numero
- Passin myöntöpäivä ja voimassaoloaika
- Syntymäaika
- Kotiosoite