motonet

Motonetin metsästyksen ja kalastuksen tuotepäällikkö Teemu Pajulo testaamassa JahtiJaktin metsästyspukua Kainuun upeissa maisemissa. (Teemu Pajulon arkisto)

Kolmessakymmenessä kaupungissa toimiva suomalainen perheyritys Motonet on tänään vahvasti myös metsästystavaratalo. Metsästystuotteet otettiin valikoimiin nykyisessä laajuudessaan nelisen vuotta sitten ja vuosi vuodelta valikoimaa on kasvatettu mahdollisimman kuluttajaystävälliseen suuntaan.

- Ruutiaseita ja patruunoita meillä ei toistaiseksi ole myynnissä, mutta muuten pyrimme olemaan kaiken kattava täyden palvelun metsästystalo. Asiakkaille on tärkeää, että kaiken löytää saman katon alta, eikä tarvitse ajaa turhaan paikasta toiseen, Motonetin metsästys ja kalastus tuoteryhmien tuotepäällikkö Teemu Pajulo painottaa.

- Patruunat saattavat tulevaisuudessa tullakin valikoimaan, mutta asekauppa on niin spesiaalia, että siihen tuskin lähdetään mukaan, miettii Pajulo.

- Muiden metsästystuotteiden valikoimat tulevat varmasti kasvamaan merkittävästi seuraavan parin vuoden aikana. Motonet on ollut jo pitkään maan johtava kalastustavaratalo ja pyrkimys on samaan myös metsästyksen puolella, tuotepäällikkö lupaa.

Motonetin tavarataloista löytyy metsästyspuolella tusinan verran eri tuoteryhmiä. Valikoimassa ovat muun muassa naamiointivälineet, kaaveet, aseiden puhdistus- ja huoltotarvikkeet, houkutuspillit, riistakamerat, radiopuhelimet ja tietenkin myös aselain vaatimusten mukaiset asekaapit.

Itse aktiivisesti linnustusta harrastavan Pajulon mukaan Motonetilla on metsästystuotteissa myös omaa maahantuontia. Yritys tuo maahan muun muassa amerikkalaisen Red Wing Shoesiin kuuluvan Irish Setterin metsästys- ja retkeilykenkiä. Valikoimista löytyy vedenpitäviä kenkiä niin matala- kuin korkeavartisenakin, sekä tukevat saapasmallit omine lämmöneristyksineen

- Kaikki kenkämallit on tarkasti suunniteltu juurikin metsästäjiä ja retkeilijöitä kuunnellen. Omaa tuontia ovat myös retkeilijöiden suosimat MTX-tuotteet, jotka sisältävät kattavan valikoiman tarvikkeita luonnossa liikkujille.

- Seuraavien vuosien aikana tulemme panostamaan suuresti Erätukulta hankkimiimme JahtiJaktin sekä Woodlanderin tuotevalikoimien kehittämiseen. JahtiJakt on ehdottomasti osa suomalaista metsästys- ja retkeilyperinnettä ja täten onkin hienoa lähteä rakentamaan brändiä uusien tuulien saattelemana, Pajulo fiilistelee.

Suuri osa metsästystuotteista tuodaan maahan ulkomailta, mutta mukana on myös suomalaista osaamista. Motonetista saa esimerkiksi laadustaan tunnettuja Savotan sekä Marttiinin tuotteita.

- Kotimaisen Nasta savikiekonkaan laatua ei pidä unohtaa, ne ovat erittäin suuressa suosiossa kuluttajien keskuudessa, muistuttaa Pajulo.

- Yhdessä vuodessa ei valikoimissa tapahdu koskaan suuria mullistuksia, mutta töitä tehdään koko ajan ja luonnollisesti myös kuluttajaa kuunnellaan herkällä kovalla, Pajulo lupaa.

- Kalastuspuolelta en osaa edes sanoa, mitä oleellista sieltä voisi enää puuttua, tuotepäällikkö hymähtää.

 

Teksti: Asko Tanhuanpää


takakansi motonet