Faitterit

Faitterit marssilla Haminan Tattoo -kadulla 2016. (Kuva Terho Ahonen)

Vuosina 2011-2015 Faitterit soittokunta esiintyi keskimäärin 15 kertaa vuodessa, joskin vuosi 2015 oli hieman rauhallisempi. Vuonna 2016 tapahtumia oli sitten juhlavuodesta johtuen vilkkaammin ja yleisöäkin ennätysmäärä. Näyttävimmät tapahtumat olivat 29.5. Rauhanturvaajien päivänä seppeleen lasku Hietaniemessä ja sitä seurannut esiintyminen Espan lavalla.

Elokuussa esiinnyttiin Hamina Tattoo-tapahtumassa rauhanturvaajien päivänä.

Vuoden 2017 alusta Faitterit-soittokuntaa on vetänyt Juhani Ollila. Esiintymisiä oli seitsemän. Viimeisin tapahtuma oli esiintyminen Kyproksen YKSP 6-8:n 50-vuotisjuhlissa Jyväskylässä 2.9.2017. Paikalla oli 113 juhlijaa saattajineen ja puolisoineen.

Useista tapahtumista kaikkien tärkeimmät ovat esiintymiset sotiemme veteraaneille palvelutaloissa ja jo harventuneissa yhteistilaisuuksissa. Siksi Jyväskylässäkin YKSP:n juhlien jälkeisenä aamuna Faitterit konsertoi Palvelutalo Telkänpesässä. Yleisöä oli lähes 50, joista 20 oli sotiemme veteraaneja ja lottia. Koko henkilökunta oli paikalla. Talon johtajatar kiitti rauhanturvaajien soittokuntaa ja solistia erityisesti siitä, että kun veteraanit eivät enää jaksa osallistua talon ulkopuolisiin tilaisuuksiin, niin tullaan sinne, missä heitä vielä tapaa.

 

Teksti: Heikki Holma