KirjaRauhanturvaliiton historiankirjat ”Suomen Rauhanturvaajaliitto 1968-2018” ja ”Suomalaista rauhanturvaamista ja kriisinhallintaa 1956-2018” saivat positiivista huomiota sekä liiton jäsenten että arvostelijoiden toimesta. Pääosa teoksista päättyi yksityishenkilöiden sekä liiton yhteistoimintajärjestöjen arkistoihin.

Rauhanturvalehden päätoimittaja Asko Tanhuanpää pyysi minua kirjoittamaan vuoden 2018 lehtiin ”kevytversion tai tiivistelmän” kirjan jälkimmäisestä osasta otsikolla ”Suomalaisen sotilaallisen rauhanturvaamisen kehitys vuosina 1956-2018”. Artikkelit julkaistiin lehdissä 1-2/2018, 4-6/2018. Lisäksi päätettiin koonnokseen ottamaan mukaan myös Naton rauhankumppanuushistorian 25 vuotishistoria, joka julkaistiin lehdessä 1/2019.

Koonnos on A4-kokoinen, 62 sivuinen digipainotuote painotuote, jota painettiin 400 kappaletta. Teos on valmis ja toimitettu annettuihin osoitteisiin.
Teos sisältää lyhyen johdannon ja kehityksen esittelyn vuosikymmenittäin. Siitä löytyy myös lyhyt yhteenveto SRTL:sta ja ydistyksen tavoitteista.
Rt-lehden lehden koko 68 sivuisena ratkaisi kunkin artikkelin pituuden, joten koonnoksessa ei ole tavoiteltukaan samaan tarkkuutta kuin yli 300 sivua käsittävässä kirjassa, mutta yritin tuoda esiin omasta mielestäni tärkeimmät asiakokonaisuudet. Myös tuotteen kansikuva on tarkoituksella tutun näköinen ja näin liittyy liiton historiankirjoihin.

Liitto on suunnitellut lähettävänsä tuotteen kaikille uusille kansanedustajille, jotka ovat ensimmäisen kerran eduskunnassa seuraavien vaalien jälkeen. Tuote sopii myös hyvin kiitokseksi messi-iltojen esitelmien pitäjille tai muille yhteistyökumppaneille annettavaksi.

Tämän hetken suunnitelmien mukaan painotuotetta myydään sekä yhdistyksille että yksityisille liiton kevätliittokokouksessa 24.-26.5.2019 Jyväskylässä 10 euron kappalehintaan.
Yhdistykset voivat tehdä ennakkotilaukset allekirjoittaneelle osoitteeseen
 

 

Heikki Holma