Vertaistukipuhelimessa päivystää juuri nytkin vertais-faitteri. Soita 020 769 8111

Rauhanturvaajaliiton vertaistukipuhelin tarjoaa keskusteluapua luottamuksellisesti 24/7 ja 365 vrk vuodessa. Voit jutella halutessasi nimettömänä. Puhelimessa auttaa koulutettu päivystäjä, jolla on rauhanturvaajakokemusta. Puhumme samaa kieltä, tiedämme rauhanturvaamisen olosuhteet ja tunnelmat eikä kaveria edelleenkään jätetä. Mieltä askarruttavia asioita ei kannata jäädä pohtimaan yksin. Sillä ei ole väliä, jos mielen päällä oleva asia tuntuu itsestä kovin pieneltä tai jos et osaa sanoittaa tilannettasi ihan selkeästi. Autamme, tuemme, rohkaisemme, ohjaamme eteenpäin myös rauhanturvaajien läheisiä. Jos sinulla on rauhanturvaajakokemusta, olet myös tervetullut mukaan tukipuhelimen päivystysrinkiin. Saat koulutusta, tukea ja ohjausta.

Virkistystä ja koulutusta Siikaniemessä

Kaikkien vapaaehtois- ja vertaistukitoiminnasta kiinnostuneiden yhteinen virkistys ja koulutusviikonloppu järjestetään 21.-22.9.2019 Siikaniemen leirikeskuksessa Hollolassa

Oletko kiinnostunut vertaistukitoiminnasta? Tervetuloa mukaan! Vertaistukipuhelimen päivystäjien ja vapaaehtoistehtävissä toimivien – uusien ja kokeneiden - yhteinen virkistäytymis- ja koulutusviikonloppu järjestetään 21.-22.9.2019. Siikaniemen leirikeskuksessa, Siikaniementie 210 16730 Kutajärvi (noin 16 km Lahdesta). Tutustumme, jaamme kokemuksia, kehitämme vetu-toimintaa ja virkistäydymme yhdessä. Pitkämatkalaisille järjestyy majoitus jo pe 20.9., kunhan ilmoitat etukäteen. Tilaisuus on osallistujille maksuton. Matkakulut korvataan halvimman kulkuneuvon mukaisesti. Ilmoittaudu sähköpostilla 4.9.19. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse: nimi, osoite, puhelin, mahdollinen ruoka-aineallergia, tarvitsetko majoituksen jo 20.9.; voitko tarjota/tarvitsetko kimppakyytiä mistä /minne. Koulutuksessa käsitellään mm. Erosta Elossa -koulutusyhteistyötä Miessakit ry:n vastaavan erotyöntekijän Kari Vilkon opastuksella.

Alustava ohjelma

La 21.9.
Klo 11-12 Saapuminen, majoittuminen
Klo 12 Lounas
Klo 13 Erikseen tarkentuva alustus, keskustelua
Klo 14.30 Kahvit
Klo 15 uusia alkuja vertaistukitoimintaan;
Klo 17 Mahdollisuus ulkoiluun, vapaata seurustelua
Klo 18 Päivällinen
Klo 19- Yhteinen illanvietto. rantasauna, takkahuone käytössä, iltapala ja makkaranpaistoa, vapaata ohjelmaa.

Su 22.9.
Klo 8-9 Aamiainen
Klo 9-11 Hot wash up; keskustelu edellisen päivän teemoista; johtopäätöksiä; vapaata
Klo 12 Lounas
Klo 13 Vertaistuen ajankohtaiset asiat, palaute, yleiset asiat
Klo 14 Lähtökahvit ja tilaisuuden lopetus

Suositut Oulunkylän kuntoutuskeskuksen vertaistuki-illat jatkuvat syyskuussa.

Tervetuloa liikkumaan, saunomaan, uimaan, porealtaaseen, iltapalalle ja juttelemaan Osoite: Käskynhaltijantie 5, 00640 Helsinki.
Huom. Vain etukäteen sähköpostilla ilmoittautuneet voidaan ottaa mukaan. Ilmoittaudu sähköpostilla os. . Viestiin tiedot: nimi, ikä, mahdollinen erityisruokavalio.
Vertaisillassa tarjotaan mahdollisuus virkistäytymiseen, keskusteluun, kokemusten jakamiseen ja saadaan virikkeitä omatoimiseen liikuntaan. Mukaan mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta. Ilta on osallistujille maksuton. Matkakuluja ei korvata. Ota mukaan tarkoitukseen soveltuvat liikuntavälineet ja saunomiseen tarvittava varustus. Osallistuminen ei edellytä liittoon kuulumista. Kaikkialta Suomesta osallistujat ovat tervetulleita mukaan.
Vertaisilta alkaa ilmoittautumisella klo 16.45. Tasan klo 17.00 alkaa liikuntaosuus. Klo 18 mennään saunaan, uimaan ja porealtaaseen. Klo 19 ruokailu, kahvit ja keskustellaan vapaamuotoisesti. Ilta päättyy klo 20.30 mennessä.

Liikuntaosuuksien teemoja ovat:

24.9. ”Vesi antaa hyvän vastuksen”: allasjumppa kahdeksalle ensin ilmoittautuneelle, muille saliharjoittelua. Ilmoittautuminen viimeistään 17.9.
29.10. ”Fasse on elastinen, venyttelyllä vieläkin vetreämmäksi.” Talo tarjoaa lisäksi kierroksen: kuntosalilaitteet käytössä. Ilmoittautuminen viimeistään 22.10.
26.11. ”Kahvakuulan kuumottava vaikutus”. Ammattilaisten ohjausta kahvakuulaharjoitteluun. Ilmoittautuminen viimeistään 19.11.
17.12. Stop joulustressi! Rentoutus-ilta. Ilmoittautuminen viimeistään 10.12.

Helsingissä järjestetään Rauhanturvaajaliiton vertaistuen ja Helsingin Rauhanturvaajien kanssa vertaistukitilaisuuksia keilailun ja keskustelun merkeissä syksyllä: 17.9. klo 18 ja 19.11. klo 18. Ilta on osallistujille maksuton. Paikka: Ruusulan Keilahalli, Ruusulankatu 3-5, 00260 Helsinki. Tule paikalle klo 17.45. Keilailu alkaa tasan klo 18 ja klo 19 siirrytään pienelle iltapalan äärelle keskustelemaan. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Ilmoittautumiset Petri Välimaalle puh. 0503171551 (klo 7-14). Huom. alennuksen saamiseksi ota kriisinhallintaveteraanikortti mukaan!

Matalan kynnyksen tukea ja palveluohjausta kaikille rauhanturvaajille

Entisille ja nykyisille rauhanturvaajille ammatillisen avun hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi yhdessä Puolustusvoimien, Valtiokonttorin ja HUS:n kanssa. Riippumatta siitä, miten kauan kotiutumisesta on, kaikille rauhanturvaajille on järjestetty matalan kynnyksen tukea ja palveluohjausta. Riittää, kun soitat numeroon 09-47173511 (ma-to klo 9-15, pe klo 9-13). Et tarvitse lääkärin lähetettä etkä maksusitoumusta hoidon tarpeen arvioimista varten. Arviointi on sinulle ilmainen. Valtiokonttori korvaa kohtuulliset matkakustannukset. Henkilökohtaisia tietojasi EI luovuteta Puolustusvoimille. Psyykkisen tuen kustannukset korvataan lähtökohtaisesti yhden vuoden ajan. Palvelukseen syy-yhteydessä olevasta varsinaisesta sairaudesta korvauksia voidaan suorittaa pidempäänkin. Kun arviointi on tehty, hoito pyritään järjestämään mahdollisimman lähellä kotipaikkakuntaasi. Katso lisää osoitteista: https://www.mielenterveystalo.fi/  (hakusana ”rauhanturvaaja”) tai http://www.valtiokonttori.fi/ .

Pohjois-Suomen rauhanturvaajaveteraanien KuntoTreffit 6.-8.9.2019 2019 Rokualla

Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Oulun Seudun Rauhanturvaajat järjestävät KuntoTreffit Rokua Health & Spa Hotellissa Kuntoraitti 2, 91670 Rokua. KuntoTreffit -viikonlopun tarkoituksena on monipuolisen liikunnan ohessa tarjota mahdollisuus keskusteluun ja kokemusten vaihtamiseen.
Viikonloppu on osallistujille maksuton. Majoitus 2h huoneissa. Mukaan otetaan ensisijaisesti heitä, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet vastaavaan viikonlopun tilaisuuteen (KuntoTreffit tai vastaavat). Pohjois-Suomen rauhanturvaajaveteraanit ovat etusijalla näille KuntoTreffeille.
Huom. Syyskuun KuntoTreffit -jakso on täynnä, mutta peruutuspaikkoja voi kysellä:  tai postitse Oulun Seudun Rauhanturvaajat / Timo Heikkinen, Aleksanterinkatu 67 A 21, 90120 Oulu mahdollisimman pian. Mukaan mahtuu max 10 osallistujaa.
Tiedustelut: sähköpostitse samaan osoitteeseen tai puhelimitse 040-5444688. Tervetuloa!. Tervetuloa! Rauhanturvaajaliitto ja Oulun Seudun Rauhanturvaajat ry. Ohjelma (muutokset mahdollisia) löytyy osoitteesta: http://www.rauhanturvaajaliitto.fi/vertaistukitoimintaa

Keski-Suomen rauhanturvaajaveteraanien KuntoTreffit 13.-15.9.2019 Peurungassa.

Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Keski-Suomen Rauhanturvaajat järjestävät KuntoTreffit 13.-15.9.2019 Peurungan kylpylähotellissa Laukaassa. Monipuolisen liikunnan ohessa voimme vaihtaa kokemuksia keskustella. KuntoTreffit-viikonloppu alkaa perjantaina 13.9. klo 15 majoittumisella. KuntoTreffit päättyy sunnuntaina klo 12.00.
Viikonloppu on osallistujille maksuton. Matkakuluja ei korvata. Mukaan otetaan ensisijaisesti Keski-Suomessa asuvia rauhanturvaajia, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet vastaavaan viikonlopun tilaisuuteen (KuntoTreffit tai vastaavat).
Majoitus Huoneistohotelli Peurantähdessä Peurungan kylpylähotellin palvelujen ja Peurunkajärven välittömässä läheisyydessä. Majoituksessa on keittiötila, parveke ja oma sauna. Jokaisessa huoneistossa majoittuu neljä henkilöä. Huoneistossa on kaksi (2) 2HH huonetta.

Oheisen ohjelman lisäksi on pieniä alustuksia ryhmäkeskustelujen pohjaksi.
pe 13.9.
saapuminen, huoneet luvataan käyttöön klo 15 alkaen; kahvi ja päivän pulla Bistro Nemossa
kävelytestit; päivällinen; vapaata kylpylän ja kuntosalien käyttöä

la 14.9.
aamiainen; ohjattu kuntosali; keittolounas; omatoiminen frisbeegolf; päivällinen; vapaata kylpylän ja kuntosalien käyttöä; allasjumppa

su 15.9.
aamiainen; omatoiminen keilaus; keittolounas; huoneiden luovutus klo 12; Hyvää kotimatkaa
Ilmoittautuminen 9.8.2019 mennessä. Hannu Piispanen, p. 0408699685,  

Syysretki: Wanha Weteraani -näyttely, Salpalinjamuseo ja Zsar Outlet Village, Vaalimaa.

Helsingin Rauhanturvaajat ja Rauhanturvaajaliiton vertaistuki järjestää syysretken 14.9.2019.

Aikataulu:
08.00 Lähtö Helsingistä Marskin patsaan vierestä tilausbussipysäkiltä.
10.00 Saapuminen Haminaan, vierailu Wanha Veteraani -museoon. lisää: https://www.rvpk.fi/9 
11.45 Lähtö Miehikkälään Salpalinja-museolle, lisää: http://www.salpakeskus.fi/fi/salpalinja-museo_ala
12.15 Lounas ja opastettu tutustuminen Salpalinjamuseossa.
Noin klo 14.30 lähtö Vaalimaalle, ohjattu tutustuminen Zsar Outlet Village -alueeseen; vapaata aikaa ostosten tekoon; lisää: https://www.zsar.fi/ 
Noin klo 17.00 Lähtö Virojoen kautta Helsinkiin. Paluumatkalla mahdollisuus ostaa Ellin Kalan huippuhyviä kalatuotteita mm. kylmäsavulohta.
viimeistään noin klo. 20.30 paluu Helsinkiin

Kustannukset: 20 euroa/hlö, sis. matkakulut, pääsymaksut, opastukset ja lounaan (sis. kahvi). Maksu ilmoittautumisen yhteydessä Helsingin Rauhanturvaajat ry:n tilille Nordea FI50 2142 1800 0337 33. Maksun viestikohtaan merkintä: W. Retki on avoin kaikille rauhanturvaveteraaneille ja puolisoille. Mukaan mahtuu 40 ensin ilmoittautunutta.

Ilmoittautuminen 30.8.2019 mennessä sähköpostilla . Tervetuloa.
Tarkista viimeisimmät tiedot vertaistukitoiminnasta internetistä Paikallisyhdistyksien vertaistukitilaisuuksien yksityiskohdat tarkentuvat lehden ilmestymisen jälkeen. Tarkista internetistä paikkakuntasi yhdistyksen sivuilta tarkempia tietoja tai soita yhdistyksesi vertaistukivastaavalle. Katso myös Rauhanturvaajaliiton vertaistuen sivuilta http://www.rauhanturvaajaliitto.fi/vertaistuki tai Facebook:n Rauhanturvaajaliiton ryhmästä https://www.facebook.com/rauhanturvaajaliitto/ päivitykset. Rauhanturvaajaliittoa voit myös seurata viestipalvelu Twitterissä.
Keijo Keskinen on aloittanut palveluvastaavan tehtävässä toukokuun alussa
Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitus on valinnut huhtikuussa 2019 Keijo Keskisen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) rahoittamaan palveluvastaavan tehtävään. Keijo valittiin vuonna 2018 vuoden rauhanturvaajaksi. Yhteystiedot: puh. +358504773510; sähköposti  
Vertaistukikoordinaattorin yhteystiedot: Timo Ryhänen,
; puh. +358407219007.
Toimiston osoite: Ratamestarinkatu 9 C 00520 Helsinki

Oikein rentouttavaa kesää!

Timo RyhänenTimo Ryhänen
Vertaistukikoordinaattori, Suomen Rauhanturvaajaliitto

040 721 9007

 

OKKS ilmoitus 210x297 valmis