PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Mauri Koskela Puheenjohtaja

Mauri Koskela
Puheenjohtaja

”Puolustusvoimain komentaja edisti Suomen ja puolustusvoimien myönteistä kuvaa rauhanturvan toimijana”

Näin otsikoi Ruotuväki-lehti tehtävänsä luovuttaneen Puolustusvoimain komentajan, kenraali Jarmo Lindbergin matkaa YK:n päämajaan, jossa järjestettiin asevoimien komentajien kokous 10.-11- heinäkuuta. Matkallaan komentaja osallistui kahteen paneelikeskusteluun, joista ensimmäinen käsitteli YK:n tarvetta lisätä naisrauhanturvaajien määrää sekä joukkoja, jotka kyetään lähettämään operaatioon nopealla aikataululla ja ylläpitämään tehokkaasti operaatiossa.

Toinen aihe käsitteli turvallisuuden ja suorituskyvyn parantamista operaatioissa, jossa komentaja korosti Suomen erityistä panostusta koulutukseen, varusteisiin ja henkilöstön korkeaan motivaatioon, jotka ovat parhaita takeita operaation onnistumiselle. Oli hienoa lukea kommentteihin sisältyvä viesti arvostuksesta kaikille niille, jotka ovat Suomea operaatioissa edustaneet.

Tämän lehden ilmestyessä Puolustusvoimien johtoon on siirtynyt ”yksi meistä”, kenraali Timo Kivinen. Hänellä on kriisinhallintakokemusta Bosnia-Herzegovinasta sekä kansainvälistä kokemusta puolustusasiamiehen tehtävistä. Suomen Rauhanturvaajaliitto onnittelee kenraali Kivistä ja toivottaa hänelle mitä parhainta menestystä vaativassa tehtävässään!

Tiedämme jo nyt, että yhteistoiminta Puolustusvoimien kanssa säilyy jatkossa vähintään yhtä hyvällä tasolla, kuin se on ollut viime vuosina ja uskallan ennustaa sen jopa kehittyvän entisestään; niin vahvasti kenraali Kivinen viestitti näkemystään Suomen Rauhanturvaajaliiton tärkeästä roolista kotiutuneiden rauhanturvaajien jälkihoidossa sekä asemasta Puolustusvoimien yhteistyökumppanina.

Kannustakoot nämä positiiviset viestit meitä kaikkia entistä voimakkaammin panostamaan toimintaamme kriisinhallintaveteraanien etujärjestönä ja Puolustusvoimien toimintaa tukevana organisaationa alkavalla syyskaudella hyvin levätyn kesän jälkeen.

Ensimmäisiä tehtäviämme on vaikuttaminen Puolustusministeriön käynnistämään Kansallisen sotilaallisen kriisinhallinnan veteraaniohjelman päivitykseen vuosille 2020-2023. Tähän jäsenyhdistyksemme voivat vaikuttaa liittomme strategiatyön kehittämisen kautta.

 

Lähestyvän syksyn odotuksin,
Mauri Koskela
Puheenjohtaja