Talkoohaaste kaikille Rauhanturvaajaliiton jäsenyhdistyksille!

KojootitPerinneyhdistys Kuneitran Kojootit Ry julkaisi alkuvuodesta 2019 Martti Jokihaaran kirjan ”YK:n Palokuntana Suezille 1973”. Perinneyhdistys käytti omia rahojaan kirjan julkaisu- ja markkinointikuluihin 514,52 euroa ja kirjan toimituskunta päätti Martti Jokihaaran johdolla, että kirjan myyntipalkkiot tilitetään lyhentämättöminä Vammautuneet Kriisinhallintaveteraanit ry:n toiminnan tukemiseen. Elokuun loppuun mennessä palkkioita oli kertynyt 370,84 euroa.

Perinneyhdistys ja kirjan toimituskunta haastavatkin kaikki Rauhanturvaajaliiton jäsenyhdistykset sopivaksi katsomallaan summalla mukaan talkoisiin!

Nyt kannattaa vihjata perheelle isänpäivästä tai pukinkontista! Pyydä ostamaan kirja ja olette mukana tärkeässä työssä! Huomioi että kirjaa voi ostaa myös e-kirjana.

Voit myös tukea vammautuneiden kriisinhallintaveteraanien toimintaa suorilla lahjoituksilla. Lisätietoa: http://vvkry2014.blogspot.com/

Onni Soilanterä: ”Meitä ammutaan”

"Kaksi Skyhawkia huomasivat meidän ajoneuvomme ja ampuivat meitä kohti yhteensä neljä rakettia. Painauduimme suojaan auton alle jonne tuppaantui myös muutamia egyptiläissotilaita. Karppinen sai radiolla yhteyden Suezin kuvernöörin katolla päivystävään sotilaspastori Kari Vappulaan ja sitä kautta yhteyden myös komentopaikkaamme.
OP:lla Fin 24 päivää paistatellut vartiojääkäri Kari Laine oli nähnyt pienkoneen ja pari suihkaria pyörimässä kanavan vartta ajamassa olleen partioautomme yllä. Sitten alkoi räjähdellä auton ympärillä ja suihkaritkin rynnäköivät sitä vastaan. Laine ja pari muutakin radioliikennettä seurannutta kertovat kuulleensa seuraavan keskustelun: ”Meitä ammutaan”, ”Älkää jauhako paskaa, se on suihkareiden yliäänipamauksia”, ”Minulla on täällä auton alla vieressäni palanen sitä yliäänipamausta ja se on pirun kuuma. Tässä vielä ääninäytettä”. Aikamoista pauketta oli radiosta kuulunutkin kun tangenttia pidettiin painettuna. Vastapuoli vaikeni."

Ilpo Mikkola: "Verta suihkuamalla”

"Pölyn seasta aivan vierestämme alkoi hahmottua valtava IDF:n panssarivaunu. Sama, joka oli ollut väistämässä hiekan kautta tien tukkona seissyttä YK kolonnaa. Kuljettaja todennäköisesti oli keskittynyt meidän seuraamiseen, eikä huomannut tieltä hiekalle nostettuja telamiinoja. Vaunusta alkoi nousta pölähtäneen näköistä miehistöä, jotka pitelivät korviaan. Tuntuivat olevan suht koht hengen ja sielun voimissa.
Samalla huomattiin, että vastapäätä istunut Sukuvaaran Jussi valui verta. Itse asiassa verta tuli hänen käsivarrestaan suihkuamalla. Minulla särki korvia ja päässä vinkui. Lääkintämiehet olivat hetkessä paikalla ja alkoivat sitoa Jussia. Joku kysäisi, että mitäs sinulle on tapahtunut, ja osoitti repaleista maastopukuni olkapäätä. Aloin avata tiukaksi käärittyä vasenta hihaa ja sieltä pulpahti pieni lammikko verta auton lavalle. Sirpale oli viistänyt käsivartta, vieden mukanaan pienen palan lihaa, mutta ei luuhun saakka, joten vamma hoidettiin sitomalla. Vasta myöhemmin tuli mieleen, että jos sirpale olisi osunut 10–20 senttiä oikealle, se todennäköisesti olisi vienyt hengen."

Kirja ja e-kirja saatavilla muiden muassa näistä kaupoista: Adlibris.com, Suomalainen kirjakauppa, Booky.fi, Amazon.com, CDON.COM, Elisa kirja, Akateeminen kirjakauppa, iBooks, Kobo, Google play

Kirja on esillä ja ostettavissa myös Helsingin kirjamessuilla 24.-27.10.2019 kustantajan osastolla 6g40.