Rauhanturvaajaliiton vertaistuki perustuu vapaaehtoisuuteen ja kokemusasiantuntijuuteen. Kokemus palveluksesta kaukana kotoa yhdistää. Autamme toisiamme arkeen palaamisessa, jaksamisessa ja normaalin elämänrytmin löytämisessä.

Matalan kynnyksen tukea ja palveluohjausta kaikille rauhanturvaajille

Milloinkaan ei ole liian myöhäistä hakea apua. Rauhanturvaajille ammatillisen avun hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Tähän kannattaa tarttua, jos vähänkin siltä tuntuu.

Riippumatta siitä, miten kauan kotiutumisesta on, kaikille rauhanturvaajille on järjestetty matalan kynnyksen tukea ja palveluohjausta yhdessä Puolustusvoimien, Valtiokonttorin ja HUS:n kanssa.

Riittää, kun soitat numeroon 09 471 73511 (ma-to klo 9-15, pe klo 9-13) ja asiasi etenee. Et tarvitse lääkärin lähetettä etkä mitään maksusitoumusta hoidon tarpeen arvioimista varten. Arviointi on sinulle ilmainen. Valtiokonttori korvaa kohtuulliset matkakustannukset. Henkilökohtaisia tietojasi EI luovuteta puolustusvoimille.

Psyykkisen tuen kustannukset korvataan lähtökohtaisesti yhden vuoden ajan. Palvelukseen syy-yhteydessä olevasta varsinaisesta sairaudesta korvauksia voidaan suorittaa pidempäänkin. Kun arviointi on tehty, hoito pyritään järjestämään mahdollisimman lähellä kotipaikkakuntaasi. Katso lisää osoitteista: https://www.mielenterveystalo.fi/ (hakusana ”rauhanturvaaja”) tai http://www.valtiokonttori.fi/.

Vertaistukipuhelin rauhanturvaajille ja läheisille päivystää myös kesällä 24/7: soita 020 769 8111

Rauhanturvaajaliiton vertaistukipuhelin päivystää aina. Saat keskusteluapua luottamuksellisesti. Voit jutella halutessasi nimettömänä. Puhelimessa auttaa koulutettu päivystäjä, jolla on rauhanturvaajakokemusta. Siksi puhumme samaa kieltä eikä kaveria edelleenkään jätetä.

Mieltä askarruttavia asioita ei kannata jäädä pohtimaan yksin. Apua on tarjolla. Sillä ei ole väliä, jos mielen päällä oleva asia tuntuu itsestä kovin pieneltä tai jos et osaa sanoittaa tilannettasi ihan selkeästi. Autamme, tuemme, rohkaisemme, ohjaamme eteenpäin. Olet myös tervetullut mukaan tukipuhelimen päivystysrinkiin. Saat siihen koulutusta, tukea ja ohjausta.

Kesäpäivä rauhanturvaajille, läheisille ja perheille Kilpiäisissä Lahdessa 15.7. alk. klo 11.

Oletko juuri kotiutunut kriisinhallintatehtävästä? Onko omaisesi operaatiossa? Millaista vertaistukea on tarjolla? Haluatko tutustua rauhanturvayhdistyksen toimintaan ja yhdistyksissä toimiviin ihmisiin?
Päijät-Hämeen Rauhanturvaajat ry järjestää liiton vertaistuen kanssa hauskan tilaisuuden juuri sinulle ja lapsillesi Lahden Sotaveteraanipiirin yhteismajalla Kilpiäisissä Lahdessa, os. Vaskirannankatu 11.

Ohjelma:
klo 11.00 Saapuminen, tulokahvit
klo 12.00 Juhlallinen lipunnosto
klo 12.30 Pastori Petri Määtän tervetulosanat
klo 12.45 SRTL:n vertaistukikoordinaattori Timo Ryhäsen terveiset
klo 13.00 Lounas
klo 13.30- Pelejä, moottoriveneajelua, nuorille ongintaa laiturilta, saunominen, musiikkia
klo 17.00 Lipunlasku

Jos et ole vielä kriisinhallintaveteraaniyhdistysten toiminnassa mukana, niin tämä on hyvä tilaisuus päästä näkemään, mistä on kysymys. Ei ennakkoilmoittautumista. Kysy lisää: Markku Selonen; 040 502 1141;

Syksyllä järjestettävää vertaistukitoimintaa:

Vertaistukiohjaajien yhteinen virkistys ja koulutusviikonloppu 15.-16.9.
Vertaistukipuhelimen päivystäjien ja liiton vetu-vapaaehtoisten – uusien ja kokeneiden – yhteinen virkistäytymis- ja koulutusviikonloppu 15.-16.9.2018. Siikaniemen leirikeskus, Siikaniementie 210 16730 Kutajärvi (noin 16 km Lahdesta).

Jaamme kokemuksia, kehitämme vetu-toimintaa ja virkistäydymme yhdessä. Pitkämatkalaisille järjestyy majoitus jo pe 14.9., kunhan ilmoitat etukäteen. Tilaisuus on osallistujille maksuton. Matkakulut korvataan halvimman kulkuneuvon mukaisesti.

Ilmoittaudu sähköpostilla  31.8. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse: nimi, osoite, puhelin, mahdollinen ruoka-aineallergia, tarvitsetko majoituksen jo 14.9.; voitko tarjota/tarvitsetko kimppakyytiä mistä /minne.

Kehon ja mielen checkpoint: vertaistukiviikonloppu 12.-14.10.2018

Keurusselkä: Keurusseläntie 134, 42700 Keuruu

Vertaistukiviikonloppu sisältää monipuolista liikunnallista ohjelmaa ohjatusti ja opastetusti altaassa ja altaan ulkopuolella syksyisessä luonnossa sekä kokemuksia ohjatusta rentoutumisesta. Tarjolla on tietoa rauhanturvapalveluksesta arkeen asettumisen haasteista ja mielen hyvinvoinnista.

Kuulemme kokemuspohjalta, miten voisi tunnistaa itsessä tai kaverissa, jos arkeen asettuminen ei ota onnistuakseen? Keskustelemme, miten auttaa ja tulla autetuksi. Tarjolla on erittäin hyvää ruokaa (ja varmasti riittävästi!), saunomista, kylpylän palveluja; takkatulen loimotusta rennosti makkaraa paistaen. Entä tanssi ja karaoke? Sitäkin järjestyy.

Vertaistukiviikonloppu alkaa pe 12.10. klo 12 lounaalla ja päättyy 14.10. lounaaseen. Viikonloppu on osallistujille maksuton. Majoitus 2h huoneissa. Mukaan otetaan ensisijaisesti heitä, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet vastaavaan viikonlopun tilaisuuteen.

Ilmoittaudu sähköpostilla   28.9. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse: nimi, osoite, puhelin, mahdollinen ruoka-aineallergia, voitko tarjota/tarvitsetko kimppakyytiä mistä /minne; lyhyt perustelu, miksi juuri sinä hyötyisit vertaistukiviikonlopusta. Mukaan mahtuu max 20 osallistujaa. Hyväksytyille ilmoitetaan sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä.

Seuraa liiton sivuja ja Facebook -päivityksiä
Rauhanturvaajaliiton vertaistuen sivuilta http://www.rauhanturvaajaliitto.fi/vertaistuki  sekä Facebook:n Rauhanturvaajaliiton ryhmästä https://www.facebook.com/rauhanturvaajaliitto/  löydät tuoreimmat päivitykset vertaistuen asioista.
Vertaistukikoordinaattorin yhteystiedot: Timo Ryhänen,
; puh. 040-7219007. Loma-aikana sähköpostiin vastaaminen ja takaisin soittaminen voi kestää hiukan kauemmin, mutta jätä toki yhteydenottopyyntö.

Timo RyhänenTimo Ryhänen
Vertaistukikoordinaattori, Suomen Rauhanturvaajaliitto

040 721 9007

 

Valtiokonttori

 

Julkaisija:

small logoSuomen Rauhanturvaajaliitto ry

 rauhanturvaajaliitto.fi

Seuraa Rauhanturvaajaliittoa sosiaalisessa mediassa