Rauhanturvaaja

Arkisto

pinssiRauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille myönnettiin vuonna 2016 veteraanistatus, jonka yhteiseksi tunnustukseksi puolustusministeriö lähetti kaikille kriisinhallintaveteraanikortin. Korttiin on painettuna virallisesti käyttöön hyväksytty kriisinhallintaveteraanitunnus.

Tunnuksen keskuskuviona on miekka, jonka terästä versoo oliivipuun oksa lehvineen ja marjoineen. Kuviota kehystää miekan ponteen kiinnittyvä laakerinlehväseppele. Miekka symboloi sotilaallista toimintaa ja siitä versova oliivinlehvä rauhaa. Laakerinlehväseppele kuvaa kunniaa ja edistystä.
Suomen Rauhanturvaajaliitolla on yksinoikeus tunnukseen ja sen käyttöön.

Liitto on nyt teettänyt kaikille yhteisestä kriha-veteraanitunnuksesta hopeisen napinlävessä kannettavan tunnuspinssin, jonka hankkimiseen on oikeutettu jokainen kriha-veteraanikortin haltija.

Pinssin halkaisija on 16 milliä ja se toimitetaan yksittäispakattuna kiinnitettynä pahvikorttiin, jonka kuva-aihe on sama kuin kriha-veteraanikortissa.

Pinssiä myydään ensisijaisesti liiton jäsenyhdistysten kautta ja sen jäsenhinta on 25 euroa (ei-jäsenille 35 euroa). Myyntituotolla tuetaan liiton kriisinhallintaveteraani- ja vertaistukitoimintaa.

Yhdistyksiä ohjeistetaan tilaamisesta tarkemmin syksyn kuluessa.

 

Teksti ja kuva: Esko Hakulinen

Rauhanturvaaja

Arkisto

Julkaisija:

small logoSuomen Rauhanturvaajaliitto ry

 rauhanturvaajaliitto.fi

Seuraa Rauhanturvaajaliittoa sosiaalisessa mediassa