Rauhanturvaaja

Arkisto

Syysliittokokouksessa luvassa taas kaksi vaalia

Viimevuotiseen tapaan heinäkuun loppuun mennessä liiton hallitus sai niin paljon esityksiä avoinna oleviin luottamustehtäviin, että sekä liiton varapuheenjohtajan että hallituksen jäsenten valitsemiseksi pitää suorittaa vaali. Varapuheenjohtajaksi on ehdolla kaksi ehdokasta ja liiton hallituksen jäseniksi peräti 11 ehdokasta.

Hallitus tulee saamaan ainakin yhden uuden jäsenen, sillä kaikkia erovuorossa olleita hallituksen jäseniä ei ehdotettu uudelleen valittaviksi. Hallituksen jäseniksi ehdolla olevista vain kolmella ei vielä ole kokemusta liiton hallitustyöstä. Kovin paljoa täysin uusia ajatuksia ja ideoita tarjolla ei siis ole. Itse suosin uudistumista.

Puheenjohtaja vaihtuu ensi vuonna

Suuri muutos ensi vuonna tulee olemaan liiton puheenjohtajan vaihtuminen. Helsingin ja Pohjanmaan Rauhanturvaajien yhteisen esityksen mukaan nykyinen puheenjohtaja Paavo Kiljunen jatkaa ensi vuoden kesäkuun loppuun ja sen jälkeen puheenjohtajaksi vaihtuu prikaatikenraali Mauri Koskela. Tämä järjestely tehdään sen vuoksi, että Koskela on vielä kriisinhallintatehtävissä UNDOF-operaatiossa ja hän kotiutuu vasta ensi kesänä.

Korttietuuksia nyt myös lehdessä

Lehden edellisessä numerossa kerroin, että kriisinhallintaveteraanikortilla saatavia etuisuuksia on kerätty liiton kotisivuille. Luulin sen olevan positiivinen asia, mutta sainkin asian tiimoilta negatiivista palautetta. Muutama internetiä käyttämätön jäsen otti minuun yhteyttä ja kertoi, että etuudet on viety heiltä pois kun ne on julkaistu netissä. Vähän kyllä kritiikkiä antaneiden logiikka mielestäni ontuu. Olisiko siis netittömien asema parempi, jos etuuksia ei listattaisi edes netissä? Itse en ainakaan keksi mitään muuta mediaa jota käyttämällä tietoa etuisuuksista voitaisiin levittää laajasti ja ilmaiseksi. Nykypäivänä internetin käyttämättä jättäminen on lähinnä henkilökohtainen valinta. Netti on joka puolella ja sen selaamiseen tarvittavia laitteita saa muutamalla kympillä. Lisäksi jokaisessa kirjastossa on ilmaiseksi käytettävissä netin selaamiseen tarkoitettuja laitteita.

Alun perinkin oli tarkoitus, että etuisuuksista ilmoitettaisiin jollain tavoin myös lehdessä ja tässä numerossa on jo joitakin etuisuuksia mainittu. Kannattaa seurata liiton kotisivuja, sillä etuisuuksia tulee koko ajan lisää.

Jäsenmäärä kasvussa vielä tänä vuonna

Kuluva vuosi on ollut jäsenkehityksen kannalta hyvä. Näyttää siltä, että liiton jäsenmäärä kasvaa tänäkin vuonna viime vuoden tapaa. Liiton kokonaisjäsenmäärä on noussut edelleen. Myös jäsenmaksunsa on vastaavaan vuosi sitten ajankohtaan verrattuna maksanut reilusti useampi jäsen. Tulevaisuus ei kuitenkaan näytä yhtä hyvältä, sillä kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana liitto on saanut uusia jäseniä vain alle puolet viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna.

Viime vuosi oli otollinen jäsenhankinnan kannalta, kun oli suomalaisen rauhanturvaamisen 60-vuotisjuhlavuosi. Silloin kriisinhallintaveteraanikortin lähettäminen toi paljon julkisuutta ja sitä myötä myös uusia jäseniä. Kuluva vuosi on tavallaan välivuosi kahden juhlavuoden välissä. Toivottavasti onnistumme saamaan myös liiton 50-vuotisjuhlavuonna normaalia enemmän julkisuutta.

Jäsenten hankintatehokkuuden lisäksi yhdistysten jäsenmäärään vaikuttaa jäsenten viihtyvyys. Kun yhdistyksen henki on hyvä, jäseniä ei patisteta puoliväkisin talkoisiin tai muihin tehtäviin ja jäsenmaksulle saa katetta, niin jäsenmäärä kasvaa vähän pienemmälläkin uusien jäsenten määrällä.

Loppuvuoden jäsenyys ilmainen uusille jäsenille

31.8. jälkeen liittyviä uusia jäseniä ei laskuteta enää tänä vuonna. Tämä tarkoittaa sitä, että loppuvuodesta liittyneet jäsenet saavat maksutta mm. Rauhanturvaaja-lehden kotiinsa. Loppuvuosi on siis otollinen aika värvätä uusia jäseniä.

Toimintaa riittää

Syksyllä on taas paljon toimintaa luvassa joka lähtöön. On veteraanikävelyä, rauhanturvaseminaaria, keilausturnausta ja turvallisuuspoliittista seminaaria. Näiden lisäksi on vielä yhdistysten paikallisesti järjestämät tapahtumat ja toiminnat. Osallistuminen tapahtumiin ja muiden kriisinhallintaveteraanien kanssa turinointi virkistää eloa kummasti. Suosittelen.

Toiminnallista syksyn alkua!

Ville Mäntysaari
Järjestöpäällikkö

 

rauhanturvaaja syksy

Rauhanturvaaja

Arkisto

Julkaisija:

small logoSuomen Rauhanturvaajaliitto ry

 rauhanturvaajaliitto.fi

Seuraa Rauhanturvaajaliittoa sosiaalisessa mediassa