Rauhanturvaaja

Arkisto

Rauhanturvaaja-lehti on mukana Matkatoimisto Lomalinjan ensi keväänä eli 24.4.-1.5. räätälöimällä ”Rauhanturvaajien Balkan” -matkalla, jonka asiantuntijaoppaina toimivat toimittaja Rauli Virtanen ja Rauhanturvaajan päätoimittaja Asko Tanhuanpää. Matkan aikana vieraillaan niin Albaniassa, Makedoniassa kuin Kosovossakin suomalaisille tuttuja palveluspaikkoja unohtamatta.

Lufthansan lento vie matkalaiset Frankfurtin kautta Tiranaan, missä ollaan ensimmäinen yö. Toisen ja kolmannen päivän kohde on monille Balkanilla palvelleille tuttu Ohridin kaupunki. UNESCON maailmanperintöluetteloon kuuluvassa kaupungissa vietetään kaksi yötä.

Neljäntenä päivänä matka jatkuu Bitolan kautta rauhanturvaajien viinit niin Makedoniaaan kuin Kosovoonkin toimittaneelle Bovinin viinitilalle Negotinoon, mistä jatketaan maistiaisten jälkeen yöpuulle Skopjeen. Seuraavana päivänä ohjelmassa seppeleenlasku Mavrovon uhrien muistomerkille ja mahdollisuus käydä kultaostoksilla Damianilla ennen lähtöä Kosovon puolelle Pristinaan, missä ollaan kaksi yötä.

Kosovossa kohteina ovat muun muassa suomalaisille rauhanturvaajille tutut paikat eli Pristina, Lipljan, Gracanica ja Mitrovica. Seitsemäntenä päivänä palataan Prizrenin kautta Albaniaan ja Tiranaan.

Matkan neljän tähden hotellit ovat Tirana International, Royal View Ohridissa, Bushi Skopjessa ja Parlament Pristinassa. 1786 euron kokonaishintaan sisältyvät lennot, oppaiden palvelut, majoitus kahden hengen huoneessa (yhden hengen huoneen lisämaksu 250 euroa) ja ohjelman mukaiset ateriat (7 x aamiainen, 3 x lounas, 4 x illallinen), sisäänpääsymaksut ja kuljetukset.

Tarkemman matkaohjelman löytää Lomalinjan sivuilta. Ilmoittautua voi joko Lomalinjan verkkokauppaan tai soittamalla yhtiön toimistoon. Lisätietoja matkasta antaa myös päätoimittaja Asko Tanhuanpää.

 

 

Rauhanturvaaja

Arkisto

Julkaisija:

small logoSuomen Rauhanturvaajaliitto ry

 rauhanturvaajaliitto.fi

Seuraa Rauhanturvaajaliittoa sosiaalisessa mediassa