Paavo Kiljunen

Paavo Kiljunen
Puheenjohtaja

Kuluneen vuoden toimintaa liitossa on leimannut rauhanturvaamisen 60-vuotisjuhlavuosi. Juhlinnan ohessa on toteutettu myös tuloksekas toimintavuosi. Kriisinhallintaveteraanikortti on jaossa. Etuuksien hankinnassa on saatu pää auki. Säännöt on uudistettu vastaamaan liiton strategiaa. Toiveissa on myös liiton taloudellisen perustan vahvistaminen.Yhteistyötä tärkeimpien kumppanien ja yhteistyötahojen kanssa on syvennetty hyvässä hengessä. Toimintaedellytykset edistää kriisinhallintaveteraanien asiaa ovat siis varsin hyvät. Isänmaan puolustamistakaan ei ole unohdettu.

Tapaturmalakiesitys on tätä kirjoitettaessa eduskunnan käsittelyssä. Valiokuntien asiantuntijakuulemisissa on yhdessä palveluksessa vammautuneiden järjestön kanssa tuotu esille lakiesityksen ilmeiset puutteet.

Puutteet liittyvät muun muassa oireiden ilmenemiseen ja tarvittavaan hoidon kestoon liittyviin määräaikoihin. Elävä elämä ei kokemuksen mukaan toimi aina kirjoitetun teorian mukaan. Toivottavasti nämä muutamat valuviat korjataan ennen lain hyväksymistä. Joka tapauksessa uusi laki parantaa palveluksessa vammautuneiden asemaa nykyiseen verrattuna olennaisesti.

Rauhanturvaamisen 60-vuotisjuhlavuosi on ollut menestys. Siihen on satsattu liitonkin resursseja ja energiaa. Panostus on kannattanut. Asiamme on saanut juhlavuoden siivellä ansaittua huomiota. Nyt on aika vetää henkeä ja valmistautua samalla tulevaan. Työ jatkuu. Kiitän liiton aktiiveja, yhdistyksiä ja jäsenistöä päättyvän vuoden tuloksellisesta toiminnasta. Toivotan kaikille rauhanturvaajille ja läheisille sekä liiton tukijoille ja yhteistyökumppaneille rauhallista joulua ja turvallista Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlavuotta.

 

Paavo Kiljunen
Puheenjohtaja