Rauhanturvaaja 3/18

Suomen Rauhanturvaajaliitto ry:n jäsenlehti

<strong>Asko Tanhuanpää Päätoimittaja</strong>

Asko Tanhuanpää
Päätoimittaja

Rauhanturvaajaliitto on uuden ajan edessä, kun liittoa viimeiset kuusi ja puoli vuotta johtanut Paavo Kiljunen jää nauttimaan hyvin ansaitsemistaan eläkepäivistä. Aukko eli symboliset saappaat täytettäviksi ovat isot, mutta historia on osoittanut, että kaikilla niillä on taipumus täyttyä. Jos kerran Kekkonen, niin miksei Kiljunenkin olisi korvattavissa, voisi kysyä.

Paavo Kiljunen jatkoi Rauhanturvaajaliitossa Heikki Holman viitoittamaa kenraalitietä, joka on mielestäni ainoa oikea tie. Juuri eläkkeelle siirtyneen kenraalin tärkeimmän sidosryhmän muodostavat toiset kenraalit ja se taas on Rauhanturvaajaliiton kaltaisen toimijan kannalta ensiarvoisen tärkeä asia.

En suinkaan tarkoita edellä seisovalla tekstillä sitä, että liiton keulakuvan pitäisi olla automaattisesti kenraali. Tärkeintä on, että johtoon saadaan hyvä henkilö, jolla on toiminnassaan myös sydän mukana. Seuraavaksi tärkeimmän kriteerin muodostavat hyvät yhteiskuntasuhteet ja niitä kenraalitason miehellä riittää automaattisesti. Toki niitä olisi esimerkiksi vaikka kansanedustajalla, mutta eri asia onkin sitten sen sydämen ja myös ajan suhteen.

 

Paavo Kiljunen

Paavo Kiljunen
Puheenjohtaja

Kuusi ja puoli vuotta puheenjohtajana on takana. Kuluneet vuodet ovat olleet mielenkiintoisia ja ajoittain kiireisiäkin. Rauhanturvaajien asiaa on onnistuttu yhdessä edistämään. Tapaturmalaki on aikaisempaa parempi. Kriisinhallintaveteraani-status tarjoaa virallisen perustan rauhanturvaajien aseman kehittämiselle jatkossa. Vertaistukikoordinaattori kehittää tukijärjestelmää ja järjestää tukea rauhanturvaajille parhaansa mukaan. Ulkosuhteet viranomaisiin ja muihin järjestöihin ovat kunnossa.

World Veterans Federation (WVF) congratulates our Finnish colleagues with their many celebrations in 2018.

The federation now has 4 members organizations from Finland and they are; Disabled War Veterans Association of Finland, the Finnish War Veterans Federation, the Union of Front Veterans Soldiers (RMV) and the Peacekeepers Association.

The Peacekeepers Association Finland has taken the lead among our finnish members in the international cooperation and celebrates their 50 year anniversary in 2018. The association is a veteran and defense organization for Finnish peacekeepers, which has about 6 500 members in 32 member organizations.

Gustav Hägglund ja Paavo Kiljunen

Rauhanturvaajaliiton kunniajäsen, kenraali Gustav Hägglund luovutti Lahden 60-vuotisjuhlassa liitolle Vapaudenristin käytettäväksi lipputangon päässä. (Asko Tanhuanpää)

Rauhanturvaajaliitto 50v

Suomen Rauhanturvaajaliiton 50-vuotisjuhla päättyi yhdessä laulettuun Maamme-lauluun. Eturivissä oikealta Heikki Holma, Saija Halonen, Ilkka Halonen, Sari Raassina, Timo Junttila, Paavo Kiljunen, Aulis Laine, Anna-Liisa Innanen, Pertti Torstila ja Erkki Heikkinen.