Mikkelin Veteaanimaja

Suur-Savon Sinibaretit ry. järjestää YK:n kansainvälisenä rauhanturvaajien päivänä 29.5. kello 16-23 Mikkelissä vertaistuki-illan. Kaikki rauhanturva- ja kriisinhallintatehtävissä toimineet/toimivat rauhanturvaajat ja kriisinhallintaveteraanit ovat sydämellisesti tervetulleita. Illan ohjelman aloitamme seppeleenlaskulla Mikkelin Pitäjänkirkon sankarihaudalle. Seppeleenlaskun jälkeen siirrymme Karkialammelle, Veteraanimajalle, jossa on tarjolla illan aikana tietoa vertaistuesta, Noptel -ammuntaa (eko-ase järjestelmä) sekä yhteistä illanviettoa saunomisen merkeissä.

Illan ohjelma:
Klo 16.00 Muistokäynti ja seppeleenlasku Mikkelin Pitäjänkirkon sankarihaudalla (toive: osallistujilla arkipuku ja baretti).
klo 17.00 Vertaistuki-info; vertaistukikoordinaattori Timo Ryhänen Rauhanturvaajaliitosta kertoo ajankohtaiset asiat vertaistuesta.
Klo 18.00 Noptel -ammunta. Mikkelin Reservinupseerikerho esittelee Noptel -ammuntaa ja järjestää halukkaille Noptel- laitteilla ns. sovelletun ampumakilpailun
Klo 19.00-23.00 Sauna on lämmin. Saunomisen ja yhteisen illanvieton ohessa on tarjolla myös iltapalaa.

Ilmoittautumiset Vertaistuki-iltaan 26.5.2019 mennessä s-postilla:  

Oulunkylän kuntoutussairaala

Merkitse kalenteriisi suositut Oulunkylän kuntoutussairaalan vertaistuki-illat. Liikkumaan, saunomaan, uimaan, porealtaaseen, iltapalalle ja juttelemaan pääsee syyskuusta lähtien. Osoite: Käskynhaltijantie 5, 00640 Helsinki.

Huom. Vain etukäteen sähköpostilla ilmoittautuneet voidaan ottaa mukaan. Ilmoittaudu sähköpostilla os. . Viestiin tiedot: nimi, ikä, mahdollinen erityisruokavalio.

Vertaisillassa tarjotaan mahdollisuus virkistäytymiseen, keskusteluun, kokemusten jakamiseen ja saadaan virikkeitä omatoimiseen liikuntaan. Mukaan mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta. Ilta on osallistujille maksuton. Matkakuluja ei korvata. Ota mukaan tarkoitukseen soveltuvat liikuntavälineet ja saunomiseen tarvittava varustus. Osallistuminen ei edellytä liittoon kuulumista. Kaikkialta Suomesta osallistujat ovat tervetulleita mukaan.

Vertaisilta alkaa ilmoittautumisella klo 16.45. Tasan klo 17.00 alkaa liikuntaosuus. Klo 18 mennään saunaan, uimaan ja porealtaaseen. Klo 19 ruokailu, kahvit ja keskustellaan vapaamuotoisesti. Ilta päättyy klo 20.30 mennessä.

Liikuntaosuuksien teemoja ovat:

24.9. ”Vesi antaa hyvän vastuksen”: Allasjumppa kahdeksalle ensin ilmoittautuneelle, muille saliharjoittelua. Ilmoittautuminen viimeistään 17.9.

29.10. ”Fasse on elastinen, venyttelyllä vieläkin vetreämmäksi”. Talo tarjoaa lisäksi kierroksen: kuntosalilaitteet käytössä. Ilmoittautuminen viimeistään 22.10.

26.11. ”Kahvakuulan kuumottava vaikutus”. Ammattilaisten ohjausta kahvakuulaharjoitteluun. Ilmoittautuminen viimeistään 19.11.

17.12. Stop joulustressi! Rentoutus-ilta. Ilmoittautuminen viimeistään 10.12.

Helsinki

Helsingissä järjestetään Rauhanturvaajaliiton vertaistuen ja Helsingin Rauhanturvaajien kanssa vertaistukitilaisuuksia keilailun ja keskustelun merkeissä syksyllä: 17.9. klo 18 ja 19.11. klo 18. Ilta on osallistujille maksuton. Paikka: Ruusulan Keilahalli, Ruusulankatu 3-5, 00260 Helsinki. Tule paikalle klo 17.45. Keilailu alkaa tasan klo 18 ja klo 19 siirrytään pienelle iltapalan äärelle keskustelemaan. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Ilmoittautumiset Petri Välimaalle puh. 050 317 1551 (klo 7-14). Huom. alennuksen saamiseksi ota kriisinhallintaveteraanikortti mukaan!

Tarkista tiedot internetistä

Tarkista viimeisimmät tiedot vertaistukitoiminnasta internetistä Paikallisyhdistyksien vertaistukitilaisuuksien yksityiskohdat tarkentuvat lehden ilmestymisen jälkeen. Tarkista internetistä paikkakuntasi yhdistyksen sivuilta tarkempia tietoja tai soita yhdistyksesi vertaistukivastaavalle. Katso myös Rauhanturvaajaliiton vertaistuen sivuilta http://www.rauhanturvaajaliitto.fi/vertaistuki tai Facebook:n Rauhanturvaajaliiton ryhmästä https://www.facebook.com/rauhanturvaajaliitto/ päivitykset. Rauhanturvaajaliittoa voit myös seurata viestipalvelu Twitterissä.

Tuetut lomat vuonna 2019

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry. on myöntänyt Rauhanturvaajaliitolle tuettuja lomia vuodelle 2019. Tuetut lomat järjestetään yhteistyössä MTLH:n kanssa Veikkauksen tuella:

Haettavissa on vielä:

Omaishoitajan loma

Nuorisokeskus Piispala 11.08. -16.08.

Omaishoitajan loma on tarkoitettu omaistaan hoitaville henkilöille. Lomalla omaishoitajilla on mahdollisuus lepoon, virkistymiseen ja yhdessäoloon muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Lomaohjelma sisältää luentoja, ohjattuja ryhmäkeskusteluja sekä toimintatuokioita.

Loma myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja/tai sosiaalisin perustein. Hakijalle aiemmin myönnetty lomatuki huomioidaan. Päätöksen tuetun loman myöntämisestä tekee MTLH. Tuettu loma voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Hakuaika lomalle päättyy 3 kuukautta ennen loman alkamispäivää. Hakemuksen perusteluosan huolellinen täyttäminen on tärkeää, koska lomatukeen oikeuttavat valinnat tehdään hakijoiden ilmoittamien perusteiden mukaan. Mitä selkeämmin perustelet lomatarpeesi, sitä paremmat ovat mahdollisuudet saada lomatuki.

Hakemus tulisi tehdä mieluiten sähköisenä. Linkki sähköiseen hakemukseen löytyy https://lotu.lomajarjestot.fi/t/MTLH/calendar/list. Linkki löytyy mm. Rauhanturvaajaliiton internet-sivuilta. Lue tarkkaan hakuohjeet. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei voida käsitellä. Lomalle enintään 20 henkilöä. Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk aikuisilta.

Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö.

Avio-/avoparia kohden riittää 1 hakemus, jos lomaa anotaan yhdessä samalle loma-ajankohdalle. Hakeminen ei edellytä Rauhanturvaajaliiton jäsenyyttä. Lomatukihakemukseen merkitään sille varattuun kohtaan tieto Rauhanturvaajaliitolle varatusta lomajaksosta. Lisätietoja: MTLH, Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 Helsinki. Puhelin 010 2193 460, puhelinaika arkisin klo 9-13 tai internet: www.mtlh.fi.

Vertaistukipuhelin

Vertaistukipuhelimessa päivystää juuri nytkin vertais-faitteri. Soita 020 769 8111. Rauhanturvaajaliiton vertaistukipuhelin tarjoaa keskusteluapua luottamuksellisesti 24/7 ja 365 vrk vuodessa. Voit jutella halutessasi nimettömänä. Puhelimessa auttaa koulutettu päivystäjä, jolla on rauhanturvaajakokemusta. Puhumme samaa kieltä, tiedämme rauhanturvaamisen olosuhteet ja tunnelmat eikä kaveria edelleenkään jätetä. Mieltä askarruttavia asioita ei kannata jäädä pohtimaan yksin. Sillä ei ole väliä, jos mielen päällä oleva asia tuntuu itsestä kovin pieneltä tai jos et osaa sanoittaa tilannettasi ihan selkeästi. Autamme, tuemme, rohkaisemme, ohjaamme eteenpäin myös rauhanturvaajien läheisiä. Jos sinulla on rauhanturvaajakokemusta, olet myös tervetullut mukaan tukipuhelimen päivystysrinkiin. Saat koulutusta, tukea ja ohjausta.

Matalan kynnyksen tukea ja palveluohjausta kaikille rauhanturvaajille

Entisille ja nykyisille rauhanturvaajille ammatillisen avun hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi yhdessä Puolustusvoimien, Valtiokonttorin ja HUS:n kanssa. Riippumatta siitä, miten kauan kotiutumisesta on, kaikille rauhanturvaajille on järjestetty matalan kynnyksen tukea ja palveluohjausta.

Riittää, kun soitat numeroon 09 4717 3511 (ma-to klo 9-15, pe klo 9-13). Et tarvitse lääkärin lähetettä etkä maksusitoumusta hoidon tarpeen arvioimista varten. Arviointi on sinulle ilmainen. Valtiokonttori korvaa kohtuulliset matkakustannukset. Henkilökohtaisia tietojasi ei luovuteta Puolustusvoimille. Psyykkisen tuen kustannukset korvataan lähtökohtaisesti yhden vuoden ajan. Palvelukseen syy-yhteydessä olevasta varsinaisesta sairaudesta korvauksia voidaan suorittaa pidempäänkin. Kun arviointi on tehty, hoito pyritään järjestämään mahdollisimman lähellä kotipaikkakuntaasi. Katso lisää osoitteista: https://www.mielenterveystalo.fi/ (hakusana ”rauhanturvaaja”) tai http://www.valtiokonttori.fi/.

Oikein aurinkoista kevättä ja alkukesää toivottaa vertaistukikoordinaattori Timo Ryhänen

Timo RyhänenTimo Ryhänen
Vertaistukikoordinaattori, Suomen Rauhanturvaajaliitto

040 721 9007

 

HFM rauhanturvaaja2019 88x60 L1 valittu paths

 

kriha

rt6 19

Lehdessä lisäksi mm: 

  • Lapset ja miina
  • Inferno - keidas Kyproksen vuorilla
  • Kentän uutiset sekä paljon muuta..

 

Seuraava lehti:
Numero 1/2020 ilmestyy 28.2 
( Aineisto viimeistään 24.1 )

 

Liity Rauhanturvaajaliiton 
jäseneksi: Saat lehden ja paljon muuta.

Rauhanturvaaja 40 vuotta